Hancko: "Dat is wel het laatste waar ik momenteel aan denk"

Feyenoord heeft na overwinning in de stadsderby op Sparta de drie punten in Rotterdam-Zuid weten te houden. Het elftal van Arne Slot was volledig de baas over de wedstrijd, maar wist uiteindelijk slechts met 2-0 te winnen. Dit kwam mede door het enorm verdedigende voetbal van de Spartanen. Uiteindelijk opende Dávid Hancko via een strafschop de score en kon Lutsharel Geertruida niet veel later de stand verdubbelen.

Hancko is blij dat hij de verantwoordelijkheid kon nemen om zijn team op voorsprong te schieten. "De penalty was belangrijk, en ik was heel blij dat hij erin ging, aangezien het moeilijk was om door de defensie van Sparta te breken." De verdediger zag dat de strafschop een belangrijk kantelpunt was. "Ze verdedigden heel goed en wij kregen niet veel kansen vandaag. We speelden in de eerste helft soms een beetje langzamer, maar tijdens en na de rust waren we ervan overtuigd dat als we op een hoog tempo gingen spelen, we er uiteindelijk doorheen gingen breken. Met de tweede goal had Lutsha een goede actie en waren zij niet helemaal fris meer."

In de afgelopen vijf wedstrijden wist Feyenoord elke keer de nul te houden, iets waar vertrouwen uit kan worden gehaald, zo vertelt de Slowaak tegenover RTV Rijnmond. "Vorig jaar scoorden we altijd drie of vier doelpunten, zeker thuis. Daardoor konden we een doelpunt tegen krijgen en alsnog winnen. Nu kunnen we één doelpunt scoren en alsnog winnen, zoals tegen AZ en PSV. Daar kunnen we op verder bouwen."

Dat Hancko er nu stond om de penalty te nemen kwam door de afwezigheid van Santiago Gimenez. Mocht de Mexicaan wel hebben gespeeld, dan zou er ter plekke op het veld overlegd worden. "We hebben erover gesproken. Er staan altijd een paar namen op het lijstje en tijdens de wedstrijd zouden we het bespreken. Ik denk dat hij nog altijd iets voor mij staat, maar we gingen het op het moment bespreken. Vandaag was hij er niet, dus toen ik de scheidsrechter zag was ik me al aan het voorbereiden."

Toekomst
Of Hancko na het verlengen van zijn contract misschien ook volgend seizoen nog voor Feyenoord speelt? "Het is een moeilijke vraag. De interesse van nu zegt niets, aangezien het nu geen transferperiode is en er een hele belangrijke fase in de competities aanbreekt met de Europa League en bekerwedstrijden. Daar focus ik mij nu op. Na het seizoen ben ik hopelijk nog helemaal fit en heb ik het EK. Dat is wel het laatste waar ik momenteel aan denk. Ik wil voor nu van elke wedstrijd voor Feyenoord genieten."

Lees meer over
Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties