Slot over drukke programma: "Dan kan je dit verwachten"

Slot over drukke programma: "Dan kan je dit verwachten"

Arne Slot heeft voorafgaand aan het duel met Sparta Rotterdam diverse wijzigingen moeten toepassen in zijn basiselftal. Thomas Beelen start in plaats van Gernot Trauner, Ayase Ueda vervangt de geblesseerde Santiago Gimenez en Ramiz Zerrouki begint aan de aftrap als vervanger van Quinten Timber. De trainer van Feyenoord licht zijn keuzes toe voor de camera van ESPN.

"Dat derby gevoel leeft bij ons niet in extreme mate", begint Slot voorafgaand aan de stadsderby van zondagavond. "Met de simpele reden dat voor ons iedere wedstrijd super belangrijk is en dat we, kijkende naar boven en naar onder, elke keer weer moeten winnen." Feyenoord zal voor de winst moeten gaan zonder Santiago Gimenez, die last heeft van een kuitblessure. "Hij ligt er niet lang uit, althans daar gaan we niet vanuit. Hij voelde het in de eerste helft tegen AZ thuis al steeds meer opkomen en dan is de wedstrijd klaar en ben je nieuwsgierig hoe hij herstelt. Dat was niet snel genoeg om vandaag te kunnen starten. Hij heeft heel veel grote wedstrijden achter elkaar moeten spelen en nu misschien iets overbelast."

Bij Feyenoord zijn momenteel meerdere spelers geblesseerd en dat is iets wat we niet gewend zijn in de afgelopen seizoenen. "Veel wedstrijden zijn we inderdaad gewend. Als je kijkt naar het programma, en daar heb je geen invloed op, dan hebben we nu allemaal topwedstrijden achter elkaar gehad. Dat zijn wedstrijden waarin het tempo en de intensiteit net iets hoger ligt dan in andere wedstrijden. Als je dat dan combineert met het feit dat je meerdere spelers bij de Azië- en Afrika cup hebt, dus je met een beperkt aantal jongens dat programma moet afwerken, dan kan je dit verwachten."

Gernot Trauner
Eén van de geblesseerde spelers is de aanvoerder van Feyenoord. Heeft Feyenoord te veel risico genomen door hem twee keer vlak achter elkaar te laten spelen? "Met terugwerkende kracht kan je ja zeggen, maar ik zeg nog steeds nee, omdat je de beslissing moet nemen aan de voorkant. De reden dat hij die twee niet kan, had alles met zijn knie te maken en niks met spierbelasting. Zijn knie ging, en gaat, hartstikke goed, dus dat is niet het probleem geweest. Het probleem is nu de spier en dat was nooit de reden om geen twee wedstrijden te spelen. Vervelend, maar wat mij betreft hadden we dat niet aan kunnen zien komen."

Bart Nieuwkoop
Slot heeft gekozen om Minteh te laten als rechtsbuiten in plaats van Nieuwkoop. Dat heeft alles te maken met het spel van Sparta. "De momenten dat hij gespeeld heeft, speelden we tegen tegenstanders die heel erg goed kunnen en willen opbouwen. Ik vind het over het algemeen prettig om de bal snel terug te hebben, dus dan moet je goed druk kunnen zetten en tactisch slim zijn. Dat kan Bart als geen ander. Vandaag spelen we tegen een tegenstander die normaal gesproken veel sneller de lange bal hanteert. Dan wil je een echte buitenspeler hebben die de één-tegen-één kan domineren, en dat is wel wat Yankuba Minteh in zich heeft."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties