Wieffer blij met spel van Sparta: "Met oog op donderdag is dat wel lekker"

Wieffer blij met spel van Sparta: "Met oog op donderdag is dat wel lekker"

Feyenoord heeft geen fouten gemaakt in een wedstrijd die voelde als een ‘tussendoortje’. Na het drukke speelschema met alle topwedstrijden en aankomende ontmoetingen met AS Roma moest er eerst worden afgerekend met Sparta Rotterdam. In een wedstrijd waar het elftal van Arne Slot heerste in balbezit werd het duel beslist dankzij de doelpunten van Lutsharel Geertruida en Dávid Hancko.

"Wel vrij gemakkelijk", zo omschrijft Mats Wieffer de overwinning op de stadsgenoten uit West. "Ik denk ook niet dat zij echt iets gecreëerd hebben. Op een gegeven moment komen wij voor en ze deden ook niet echt drukzetten. Het was vrij makkelijk voor ons om er onderuit te spelen en de wedstrijd uit te spelen. Met oog op donderdag is dat voor ons wel lekker."

Ondanks dat het vrij gemakkelijk aanvoelde, duurde het wel een klein uur voordat Feyenoord op voorsprong kwam. Dit kwam vooral doordat Sparta enorm verdedigend speelde. "Dat is moeilijk. Ik denk dat we in de eerste helft iets sneller van kant naar kant moesten spelen met een iets hoger tempo. Dan moesten zij iets meer lopen, Nu hielden ze het midden goed dicht, waardoor we via de zijkanten nog wel ruimte hadden. De kansen die we gecreëerd hebben waren ook via de zijkanten met voorzetten. Dan moet je gewoon geduldig blijven."

Zelf scoorde Wieffer ook nog een doelpunt, maar helaas werd die afgekeurd. "Een beetje ongelukkig. Volgens mij kop ik hem tegen hem aan en komt hij dan op mijn hand. Tegenwoordig is dat hands. Ik weet niet wat ik eraan kan doen, maar dat zijn de regels." Voor de vijfde wedstrijd op rij heeft Feyenoord geen tegendoelpunt geïncasseerd. "Dat maakt het heel veel makkelijker. Als je de nul houdt en je scoort er twee, dan is het heel cliché, maar dan win je de wedstrijd. Het is wel lekker en wordt een beetje overschaduwd, maar we houden wel altijd de nul. Tegen AZ speelden wij de eerste wedstrijd misschien ook niet zo goed, maar houden we wel de nul. Dat is heel positief."

Lees meer over
Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties