Ochtendjournaal: Als de aanvallers het niet doen, dan maar de verdedigers

Ochtendjournaal: Als de aanvallers het niet doen, dan maar de verdedigers

Feyenoord won zondagavond met 2-0 van stadsgenoot Sparta. Daarbij viel op dat de goals bij afwezigheid van Santiago Gimenez niet kwamen van de andere aanvallers, maar van verdedigers Dávid Hancko en Lutsharel Geertruida. De ochtendkranten keken daarbij ook kritisch naar de voorhoede, in het bijzonder reservespits Ayase Ueda.

De Telegraaf merkte op hoe het Legioen enkele dagen voor de kraker tegen AS Roma erg benieuwd was hoe Ueda zich als basisspeler staande zou houden. Toch kregen zij nog steeds weinig van de spits te zien. "De Spartanen hadden hun huiswerk gedaan. De aanvoer naar Ueda bleef volledig afgesloten en in het zestienmetergebied was er geen halve meter ruimte. En als die er was, zagen Igor Paixão en Yankuba Minteh geen kans hem fatsoenlijk aan te spelen."

Wel lokte Minteh na rust de overtreding uit die de 1-0 zou betekenen. "De jonge Afrikaan heeft een groot geloof in eigen kunnen en daarom ging hij voor de zoveelste keer op linksback Django Warmerdam af. Over de goocheltruc die volgde, bestaat nog steeds verwarring, want de bal lag al bijna in de gracht toen Minteh werd gevloerd." Aan de tweede goal van Lutsharel Geertruida ging een 'fluwelen pass' van Luka Ivanusec vooraf. "Ivanusec kwam de afgelopen maanden weinig aan bod, maar het Legioen kreeg nu weer een vleugje van zijn kwaliteiten te zien."

Scorende verdedigers
Dat de aanvallers het net wisten te vinden, was volgens het Algemeen Dagblad geen groot probleem, omdat de verdedigers de klus na rust relatief snel klaarden. 'Als de aanvallers het niet doen, dan maar de verdedigers', kopte de krant. "Hancko, bij zijn vorige club Sparta Praag de specialist in het nemen van strafschoppen, ontfermde zich over de penalty en liet Olij figureren: 1-0. Het was meteen de doodsteek voor Sparta. Even later lepelde Ivanusec de bal soepel op de instormende Geertruida. De rechtsback tikte de bal vakkundig langs Olij: 2-0."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties