Feyenoord overweegt andere penaltynemer: ''Daar gaan we over nadenken''

Feyenoord overweegt andere penaltynemer: ''Daar gaan we over nadenken''

De kans is aanwezig dat David Hancko de vaste penaltynemer gaat worden bij Feyenoord. De Slowaak was tijdens de gewonnen stadsderby trefzeker vanaf de stip, en dat was zijn negende benutte penalty in zijn carrière. Hancko miste nog nooit, terwijl Santiago Gimenez er negen raak schoot en vier keer het net niet wist te vinden. De Mexicaan miste twee daarvan in het huidige seizoen.

De afgelopen wedstrijden was Gimenez nog de nummer één op papier, zo vertelt trainer Arne Slot. "Dan zouden ze nog wel even contact moeten hebben met elkaar om te zien of je je er ook goed bij voelt. Een speler kan voor de wedstrijd wel zeggen: ik wil hem heel graag nemen, maar als die dan tijdens de wedstrijd geraakt wordt of vlak daarvoor vijftien keer de bal naar de tegenstander heeft gespeeld, dan weet je niet of dat nog steeds het moment is om een strafschop te nemen. Dus dan zouden ze daarover contact moeten hebben."

Slot en de technische staf gaan de situatie nu opnieuw evalueren. "Ik moet zeggen dat hij hem nu heel overtuigend binnenschoot. Volgens mij vertelde hij zelf ook al dat hij benieuwd was of er in de hiërarchie iets veranderd is nu hij gescoord heeft. Daar gaan we nu dus over nadenken. Door de overtuigende manier waarop Hancko hem erin schoot, willen we daar nu over gaan nadenken. Het resultaat kan misschien hetzelfde zijn, namelijk dat Santi hem blijft nemen, maar dat kan ook anders zijn. Dat is nadenken, dus dat ga ik even doen.''

Wie moet de strafschoppen nemen bij Feyenoord?
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties