Been: "Danilo is niet de eerste spits voor Feyenoord"

Been: "Danilo is niet de eerste spits voor Feyenoord"

Danilo is vooralsnog de enige serieuze optie in de spits die trainer Arne Slot tot zijn beschikking heeft. Toch ziet analist en oud-Feyenoorder Mario Been de Braziliaan niet direct de rol van eerste spits vervullen. Volgens hem zal Feyenoord er zeker nog een grotere naam bij moeten halen.

Op de vraag of hij Danilo als dé eerste spits voor Feyenoord ziet, is Been duidelijk. "Als ik eerlijk ben, nee. Ik heb wat beelden teruggekeken uit zijn Twente-periode. Dat hij kan voetballen, dat staat buiten kijf. Hij is slim, weet waar hij moet lopen en het kansje dat hij krijgt, schiet hij erin. Maar we hebben het nog niet veel gezien in de Eredivisie", zegt hij bij ESPN.

Daarmee sluit hij overigens niet uit dat Danilo slaagt bij Feyenoord. "Je moet ergens beginnen. We hadden ook nooit gedacht dat Linssen de eerste spits zou worden. En daarna Dessers, daar was ook altijd wel wat op aan te merken. Als hij in staat is om goals te maken, waarom zou hij dan niet eerste spits kunnen worden? Maar ik kan me niet voorstellen dat Feyenoord alleen met Danilo de competitie ingaat, zeker niet als je ook Europees gaat spelen. Er zal toch een spits van allure bij moeten komen."

Lees meer over
Danilo Pereira da Silva
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties