Danilo: "Ik verwacht niet dat ik direct eerste spits ben"

Danilo: "Ik verwacht niet dat ik direct eerste spits ben"

Danilo gaf maandagmiddag zijn eerste persconferentie als Feyenoorder. De transfervrij aangetrokken spits sprak over zijn keuze voor Feyenoord en zijn eigen ambities bij zijn nieuwe club.

Voor zijn overstap van Ajax naar Feyenoord gaf Danilo verschillende redenen. Zo was hij na vijf jaar nog niet klaar in Nederland en was hij bovendien overtuigd door het plaatje dat hem door de club werd voorgeschoteld. "Ze hebben me het project laten zien, laten zien welke ambities ze hebben. Ik heb de wedstrijden onder Arne Slot gezien. Ze willen winnen en de tegenstander onder druk zetten. Dat is ook mijn speelstijl. Daarom heb ik deze keuze gemaakt. De plannen, de wedstrijden die ik gezien heb; het past bij mij."

Welke rol hij komend seizoen zal hebben, is ook voor Danilo zelf nog een vraagteken. "Dat is een lastige vraag. Ik verwacht niet dat ik direct eerste spits ben, maar uiteindelijk moet je je kwaliteiten laten zien en laten zien wat je kan. Dat wordt van mij verwacht. Ik ben hier om de club te helpen, dan is het aan de coach of ik ook de eerste spits zal zijn", aldus de Braziliaan, die daaraan toevoegde dat het uiteraard wel zijn ambitie is om basisspeler te worden in De Kuip.

Uit de social media-posts van de aanwinst viel al op te maken dat hij het goed naar zijn zin heeft in Rotterdam. "Ik voel me al vanaf dag één erg thuis. De jongens hebben me een erg warm welkom gegeven. Mijn familie komt nu voor het eerst naar Rotterdam. Ik ben benieuwd hoe ze het gaan vinden, maar ikzelf ben tot nu toe erg gelukkig hier."

Lees meer over
Danilo Pereira da Silva
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties