Bannis wederom trefzeker voor Feyenoord Onder 21

Bannis wederom trefzeker voor Feyenoord Onder 21

Feyenoord O21 heeft zaterdagmiddag in de negende competitiewedstrijd van dit seizoen de leeftijdsgenoten van de Voetbalacademie N.E.C. verslagen. De Rotterdammers wonnen het duel met 4-0 op Varkenoord.

Het verschil op de ranglijst tussen Feyenoord O21 (5de) en VA N.E.C. O21 (6de) was voorafgaand aan het duel slechts twee punten. In de strijd om de vijfde plek nam voornamelijk de thuisploeg het initiatief op Varkenoord. Met succes, want het nadrukkelijk aandringen op de helft van de bezoekers leverde vroeg in de wedstrijd de gewenste openingstreffer op. Het was Francesco Antonucci die met een voorzet uit een hoekschop Ramon Hendriks vond in het strafschopgebied. De verdediger schoot van dichtbij raak en bracht zo zijn team op voorsprong.

De Academy-spelers namen na de openingstreffer geen genoegen met 1-0 en bleven de verdediging van de Nijmegenaren onder druk zetten. Hoofdtrainer Sipke Hulshoff probeerde het de defensie extra lastig te maken door de voorhoede, bestaande uit Francesco Antonucci, Naoufal Bannis en Aliou Balde, regelmatig van positie te laten wisselen. Vlak voor rust leken de verwarringspogingen te werken, want het was Bannis die in de 44ste minuut voldoende ruimte kreeg om met rechts zuiver binnen te schieten.

Na rust veranderde het spelbeeld niet en leverde de druk van Feyenoord al snel nieuwe kansen op. Zo werden Francesco Antonucci en Noah Naujoks gevaarlijk met schoten van afstand. Uiteindelijk lukte het de Nijmegenaren niet om de aanvallen van Feyenoord te pareren. Het was aanvoerder Naujoks die raak kopte uit een hoekschop en voor de comfortabele 3-0 voorsprong zorgde. Feyenoord bleef loeren op een kans en uiteindelijk kwam deze nog vanaf 11 meter, na een overtreding in het strafschopgebied van N.E.C. Het was Naoufal Bannis die met zijn tweede goal van de middag de eindstand op 4-0 bracht.

Scoreverloop
13' | 1-0 | Hendriks
44' | 2-0 | Bannis
74' | 3-0 | Naujoks
84' | 4-0 | Bannis

Opstelling Feyenoord Onder 21
Jansen; Benita, Skogen, Hendriks, Van der Zeeuw, Hartjes, Naujoks, Milambo, Antonucci, Bannis, Balde.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties