Aanklager KNVB start onderzoek naar binnendringen stadion

Aanklager KNVB start onderzoek naar binnendringen stadion

De openbaar aanklager van de KNVB gaat onderzoeken hoe supporters van Feyenoord zondag tijdens de wedstrijd tegen RKC Waalwijk de Kuip zijn binnengekomen. Dat meldt een woordvoerder van de bond aan het NRC. De aanklager zal met de club in gesprek gaan.

De wedstrijd tussen Feyenoord en RKC kwam even stil te leggen, toen enkele supporters die zich buiten het stadion hadden verzameld de weg naar binnen wisten te vinden. Zij liepen de tribunes op en staken fakkels af, waarna zij na enkele minuten het stadion weer verlieten. De woordvoerder van de KNVB geeft aan dat de bond niet blij is met de actie. "In 2019 is het betaald voetbal in samenwerking met justitie en politie tot afspraken gekomen om vuurwerkgebruik rondom het voetbal aan te pakken."

Ook de reactie van de spelers, die voor de supporters klapten om ze te bedanken voor hun steun, is bij de KNVB niet goed gevallen. "Er zijn duidelijke afspraken dat spelers gelijk naar binnen gaan als er vuurwerk op het veld wordt gegooid. Wij snappen dan ook niet dat de spelers van Feyenoord op het veld bleven applaudisseren en de supporters daarmee belonen voor eerst het plegen van huisvredebreuk en daarna het gooien van vuurwerk op het veld."

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties