''Hoe is het mogelijk dat Advocaat nog trainer is van Feyenoord?''

''Hoe is het mogelijk dat Advocaat nog trainer is van Feyenoord?''

Na de 3-2 nederlaag van Feyenoord tegen ADO Den Haag begint in de media de kritiek op trainer Dick Advocaat flink toe te nemen. Commentator Arman Avsaroglu is in de NOS Voetbalpodcast uitgesproken over zijn functioneren. "Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat Advocaat nog steeds trainer is van Feyenoord?", vraagt hij zich hardop af.

"Dat vind ik eigenlijk niet meer uit te leggen", vervolgt de verslaggever. "Deze spelersgroep is volledig uitgekeken op de trainer en deze trainer is ook uitgekeken op zijn spelersgroep. Ik vond hem na afloop ook buitengewoon zwak. Ging 'ie weer naar zijn spelers wijzen, 'er speelt iets met contracten'. Waar heb je het dan over, vraag ik me af."

Volgens Avsaroglu functioneert de trainer al langer niet goed meer. "Dit is een trainer die al maandenlang verkeerde beslissingen aan het nemen is. Hij voelt z'n spelersgroep niet meer aan. Dan moet een club afscheid van een trainer nemen. Je hoeft van mij echt niet altijd snel een trainer te ontslaan, maar de enige reden om het wel te doen is als het niet meer klikt met zijn spelers. Ik heb zelden zo'n duidelijk voorbeeld gezien als bij Feyenoord de laatste maanden. Het ligt nu in de handen van technisch directeur Frank Arnesen om gewoon een keer een beslissing te nemen en te zeggen: 'dit werkt niet meer'."

Avsaroglu denkt dat Feyenoord met een nieuwe (interim-)trainer meer kans maakt om Europees voetbal te halen, omdat spelers niet meer bereid zijn voor Advocaat te werken. "Ik vind Bozeník een goed voorbeeld. Een jonge spits heeft vertrouwen nodig, maar Advocaat zegt week in week uit tegen iedereen die het maar horen wil hoe slecht hij Bozeník vindt. Deze jongen komt uit Slowakije, is nog jong en heeft niet veel in het buitenland gezeten. Dan komt 'ie hier en zegt z'n trainer vanaf de eerste week hoe slecht hij is. Zo ga je toch niet met spelers om?"

Lees meer over
ADO Den haag Dick Advocaat Frank Arnesen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties