Adviesbureau over Feyenoord City: ''Twee cruciale punten nog onduidelijk''

Adviesbureau over Feyenoord City: ''Twee cruciale punten nog onduidelijk''

Feyenoord accepteerde deze week de businesscase voor het nieuwe stadion in Feyenoord City. Uit een onderzoek en toetsing van het financiële adviesbureau Deloitte blijkt dat Feyenoord grotendeels voldoet aan de gemaakte afspraken met de gemeente Rotterdam. Op twee cruciale onderdelen geeft het bureau echter nog geen doorslaggevend advies en laat het oordeel aan de gemeenteraad.

Dat meldt RTV Rijnmond. Van de 98 voorwaarden wordt er aan 54 voldaan, 36 voldoen bijna. Hierbij ligt alles wel contractueel vast, maar het sein gaat pas op groen nadat de definitieve beslissing is gevallen. Over de resterende punten wordt dus nog geen oordeel gegeven. Deloitte heeft gekeken of alle aannames en berekeningen in de businesscase kloppen. Over de twee cruciale onderdelen, zowel de haalbaarheid van de businesscase als de samenstelling van de financiering, wil Deloitte geen conclusie trekken. Zij laten het oordeel aan de gemeenteraad.

Feyenoord gaat in de vernieuwde businesscase uit van een periode van 27 jaar, oorspronkelijk waren dat er nog 25. Hierdoor zegt het adviesbureau dat het geen zuivere vergelijking meer kan maken. De gemeente moet oordelen of dit onderdeel nog voldoet aan de afspraken. Het tweede punt gaat over de opbouw van de financiering. Deloitte kan door een andere opbouw van die financiering hier ook geen zuivere vergelijking meer maken met het oorspronkelijke plan. Uit de financieringsplannen blijkt wel dat Feyenoord de rentelasten nog kan betalen, maar er is een verandering in de hoogte van de schuld die de club heeft na de komst van het nieuwe stadion. Of deze afwijking is toegestaan binnen de gemaakte afspraken, is niet specifiek opgesteld en zal dus besproken gaan worden in de gemeenteraad.

Lees meer over
Feyenoord City
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties