Gouka oppert Doekhi: ''Op zulke spelers moet Feyenoord zich richten''

Gouka oppert Doekhi: ''Op zulke spelers moet Feyenoord zich richten''

Voor Feyenoord zal er komende zomer veel moeten gebeuren op de transfermarkt, al is de vijver waaruit de club moet vissen klein. Clubwatcher Mikos Gouka noemde Vitesse-verdediger Danilho Doekhi als mogelijke versterking, al is ook in zijn geval de haalbaarheid twijfelachtig.

"De halve centrale verdediging gaat weg", doelde Gouka in de AD Voetbal Podcast op Eric Botteghin en Uros Spajic. "Ik zag Danilho Doekhi spelen bij Vitesse, een vrij onopvallende speler. Hij heeft nog een eenjarig contract. Hij komt uit Rotterdam, maar in de opleiding hebben ze nooit interesse getoond. Het zijn wel de spelers waar Feyenoord zich op moet richten. Dan is het nog geen zekerheid dat ze uitgroeien tot topverdedigers."

Gouka verwacht dat Doekhi ondanks zijn in 2022 aflopende contract nog steeds 2 tot 2,5 miljoen euro zal moeten kosten. Bovendien staat hij in de belangstelling van enkele Engelse clubs. "Alhoewel die stap niet heel makkelijk is als je geen A-international bent. Die jongen kan volgens mij ook zo bij de Bundesliga terecht na zo'n seizoen bij Vitesse. Ik begreep dat hij niet zal bijtekenen, dus van dat soort spelers moet je het misschien hebben. Als je dan al zegt: 'we kunnen geen twee miljoen neerleggen zolang er niemand verkocht wordt', dan wordt het wel heel moeilijk voor Slot. Ik kan me voorstellen dat hij hoopt dat alles wat hij heeft nu blijft, omdat hij anders ook dat nog moet repareren. Voorlopig staat hem een taak te wachten die bijna onmogelijk is."

Lees meer over
Eric Botteghin Vitesse Uros Spajic
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties