Lof voor Malacia: ''Alsof er een routinier op het veld staat''

Lof voor Malacia: ''Alsof er een routinier op het veld staat''

Namens De Telegraaf stelde oud-voetballer John Rep deze week het Elftal van de Week samen. Na zijn fantastische optreden in de topper tegen PSV is het geen verrassing dat daarin onder de lat een plekje is weggelegd voor Feyenoord-doelman Nick Marsman. Maar ook Tyrell Malacia werd in het elftal opgenomen.

"Het mooie aan deze speler is dat hij zo sterk is aan de bal", licht Rep zijn keuze toe naar aanleiding van de wedstrijd tegen PSV. "Hij raakt nooit in paniek en zoekt altijd de voetballende oplossing. Malacia is 21 jaar, maar het oogt soms alsof er een routinier op het veld staat."

Ook bij de keuze voor Marsman gaf Rep uitleg. "Marsman verrichte een geweldige redding bij de één-op-één-situatie met Donyell Malen. Bovendien voorkwam hij met enkele goede ingrepen dat PSV op een 2-1 voorsprong kwam. Hij keepte een dijk van een wedstrijd. Daar heeft Feyenoord een uitstekende keeper aan. Hij haalde een hoog niveau en maakte een sterke indruk."

Lees meer over
PSV Tyrell Malacia Nick Marsman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties