Van de Looi: ''Spelers gekozen die bekend zijn met werkwijze''

Van de Looi: ''Spelers gekozen die bekend zijn met werkwijze''

Ondanks dat Lutsharel Geertruida een uitstekend seizoen doormaakt bij Feyenoord, werd hij niet opgenomen in de definitieve EK-selectie van Jong Oranje. Dit tot verontwaardiging van velen. Op de website van het Nederlands Elftal geeft bondscoach Erwin van de Looi toelichting over zijn selectiekeuze.

"Bij het maken van onze selectie hebben we op een aantal posities lastige knopen moeten doorhakken", begint van de Looi, die op de rechtsbackpositie de voorkeur gaf aan Jurriën Timber (Ajax) en Deyovaisio Zeefuik (Hertha BSC). "Dit was zeker geen gemakkelijke klus. Door de korte voorbereidingstijd op het EK (dat eind maart begint, red.) hebben spelers die bekend zijn met de speelwijze en werkwijze van Jong Oranje de voorkeur."

Daarmee lijkt hij onder meer te doelen op de keuze om Geertruida buiten de selectie te laten. De Feyenoorder doorliep de internationale jeugdelftallen tot en met Oranje Onder 19, maar zat nog nooit bij Jong Oranje. Justin Bijlow en Tyrell Malacia kwamen beiden wel al vaker uit voor het elftal van Van de Looi en maakten ook minuten in de kwalificatie voor het EK. Zij zijn beiden dan ook wel opgeroepen.

"We hebben ook intensief contact gehad met clubs over de fitheid van spelers", vervolgt de bondscoach. "We spelen drie wedstrijden in zeven dagen en hiervoor hebben we fitte spelers nodig. Met zo goed als geen voorbereiding hebben we simpelweg de luxe niet om te veel nieuwe spelers in te passen in ons team, of om niet-wedstrijdfitte spelers op te trainen. Al met al denk ik dat we met een prima selectie aan een mooi EK kunnen beginnen."

Het EK Onder 21 begint eind deze maand en wordt gespeeld in Hongarije en Slovenië. Op woensdag 24 maart trapt Jong Oranje af tegen Roemenië, op zaterdag 27 maart speelt het tegen Duitsland en op dinsdag 30 maart wacht gastland Hongarije. De knock-outfae wordt twee maanden later gespeeld, van 31 mei tot en met 6 juni.

[readmore=57063]

Lees meer over
Tyrell Malacia Justin Bijlow Lutsharel Geertruida
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties