Huurlingen: Vente belangrijk met winnende treffer

Feyenoord verhuurde afgelopen winter diverse talenten. Onder 21 kan door de coronamaatregelen niet in actie komen en dus kregen zij de kans elders speelminuten op te doen. Eerder verhuurde het ook al enkele spelers van de A-selectie. Wekelijks maakt FR12 een overzicht van de prestaties van alle huurlingen.

Dylan Vente (Roda JC)
Helmond Sport - Roda JC 1-2
Ingevallen, speelde 20 minuten mee (1 goal)

Dylan Vente lijkt zijn draai in Kerkrade gevonden te hebben. Vier dagen nadat hij tegen Excelsior zijn eerste treffer namens Roda JC maakte, maakte hij een nog veel belangrijker doelpunt op bezoek bij Helmond Sport. Als invaller schoot hij in de 87e minuut de beslissende 1-2 binnen. Het is nog altijd wachten tot Vente na zijn goede optredens ook voor het eerst in de basis mag starten.

Naoufal Bannis, Ramon Hendriks (FC Dordrecht, NAC Breda)
FC Dordrecht - NAC Breda (2-3)
Bannis: Basisplaats, speelde 90 minuten
Hendriks: Basisplaats, speelde 90 minuten

Naoufal Bannis en Ramon Hendriks waren vrijdagavond elkaars directe tegenstander in het duel tussen FC Dordrecht en NAC Breda (2-3). Zowel wat betreft de onderlinge duels als het resultaat ging de winst naar Hendriks, die grote indruk maakt in zijn eerste weken bij NAC. Bernardo Silva (Dordrecht) en Marouan Azarkan (NAC) zaten negentig minuten lang op de bank. Mikael Johnsen ontbreekt bij Dordrecht nog altijd wegens een blessure.

Overigens had Bannis enkele dagen eerder meer succes tegen Jong Ajax. Hij kantelde de wedstrijd door bij een 1-0 achterstand een strafschop te benutten en even later op snelheid voor de counter te gaan. Hij werd daarbij onderuit gehaald, wat een Ajacied rood opleverde. Dordrecht won de wedstrijd met 1-2. Hendriks speelde een dag later met NAC bij Telstar (1-2 winst). Zijn optreden daar leverde hem een plek in het Eerste Divisie Elftal van de Week op.

Sven van Beek, Ian Smeulers (Willem II)
Willem II - FC Utrecht 0-6
Van Beek: Basisplaats, speelde 74 minuten
Smeulers: Ingevallen, speelde 7 minuten

Sven van Beek en Ian Smeulers kennen nog geen fijne start bij Willem II. Hoewel eerstgenoemde sinds zijn komst naar Tilburg wel direct verzekerd is een basisplaats, vliegen de doelpunten hem om de oren. Na zijn debuut tegen Feyenoord (5-0), kreeg zijn ploeg deze week een pijnlijke 0-6 tegen FC Utrecht te verwerken. Ian Smeulers mocht in de 83e minuut invallen bij een 0-5 tussenstand.

Luciano Narsingh (FC Twente)
FC Twente - Feyenoord 2-2
Basisplaats, speelde 87 minuten (1 assist)

Nadat Sven van Beek en Ian Smeulers het vorige week al opnamen tegen Feyenoord, was het nu de beurt aan Luciano Narsingh. Na afloop claimde hij een hoofdrol, zowel in positieve als in negatieve zin. Narsingh was betrokken bij beide doelpunten (en mocht zo zijn tweede assist namens Twente bijschrijven), maar hield zijn werkgever ook in leven door twee enorme kansen te missen.

Wouter Burger (Sparta)
Ajax - Sparta 4-2
Invaller, speelde 12 minuten

Voor de zesde keer op rij moest Wouter Burger zondagavond bij Sparta genoegen nemen met een plek op de reservebank. Vanaf daar zag hij zijn ploeg vier doelpunten incasseren, waarna hij twaalf minuten voor tijd in mocht vallen bij een 4-1 tussenstand. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 4-2.

Jordy Wehrmann (FC Luzern)
FC Lugano - FC Luzern 2-3
Basisplaats, speelde 78 minuten

Jordy Wehrmann lijkt goed op zijn plek te zijn in het Zwitserse Luzern. Sinds zijn debuutwedstrijd, waarin hij in mocht vallen tegen FC Lugano, is hij bij zijn nieuwe club zeker van een basisplaats. Als basisspeler speelde hij deze week twee wedstrijden: uit bij St. Gallen (2-1 nederlaag) en bij opnieuw FC Lugano (2-3 winst). In een interview gaf hij vervolgens aan dat de kans op een langer verblijf in Luzern - en dus geen terugkeer naar Feyenoord - zeer aanwezig is.

Overig:
Bij Excelsior wacht Sondre Skogen nog altijd op zijn eerste minuten. Ook afgelopen weekend bleef hij de gehele wedstrijd op de bank, wat ook gold voor George Johnston bij Wigan Athletic. Liam Kelly kwam wel in actie, maar mocht bij Oxford United tegen Ipswich Town (0-0) slechts drie minuten invallen. Het FC Volendam van Francesco Antonucci speelt dinsdagavond (18:45 uur) voor het eerst sinds 5 februari weer eens een wedstrijd, thuis tegen Jong Ajax.

Willem II Sven van Beek Dylan Vente Jordy Wehrmann FC Utrecht ajax Marouan Azarkan Ramon Hendriks Naoufal Bannis Liam Kelly George Johnston Wouter Burger