Advocaat kritisch op bekerloting: ''Een heel slechte zaak''

Advocaat kritisch op bekerloting: ''Een heel slechte zaak''

Zaterdagavond werd bekend dat Feyenoord - wanneer het in de kwartfinale weet af te rekenen met Heerenveen - het in de halve finale van de KNVB Beker opneemt tegen Ajax. Een interessante loting, al was trainer Dick Advocaat niet blij met het nieuws. Hij was na afloop van Feyenoord - Willem II kritisch op de manier van loten.

Van Advocaat hadden de halve finale-affiches niet nu al bekend hoeven zijn. "Ik vind het een heel slechte zaak. Sowieso: waarom moet je twee maanden van tevoren die loting helemaal bekend maken tot het einde? Doe het gewoon zoals je het altijd deed. Maar goed, misschien komt dat door de leeftijd." Rekening houdend met de clubs en autoriteiten is dit seizoen al van tevoren bekend of ploegen wanneer ze doorbekeren uit of thuis zullen loten. Vorig seizoen werd zelfs het hele schema al van tevoren vastgelegd.

"Waarom moeten wij en Heerenveen nu al weten wie de volgende tegenstander is? Voor wie?", vervolgde Advocaat. "Ik weet niet of het invloed heeft op die wedstrijd. Het lijkt me niet. Het is gewoon een moeilijke wedstrijd voor beide ploegen en we hebben nog wat goed te maken daar. Laten we maar even afwachten hoe het woensdag afloopt. Ik vind gewoon dat je per ronde moet loten, zoals we het altijd doen. Dat houdt de spanning voor iedereen erin."

Lees meer over
Willem II ajax sc Heerenveen Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties