Huurlingen: Vente leidt treffer in, Johnston naar de bank

Feyenoord verhuurde afgelopen winter diverse talenten. Onder 21 kan door de coronamaatregelen niet in actie komen en dus kregen zij de kans elders speelminuten op te doen. Eerder verhuurde het ook al enkele spelers van de A-selectie. Wekelijks maakt FR12 een overzicht van de prestaties van alle huurlingen.

Dylan Vente (Roda JC)
Roda JC - Jong PSV 5-1
Invaller, speelde 23 minuten

Net als in zijn eerste wedstrijd (5-0 tegen FC Dordrecht) mocht Dylan Vente vrijdag opnieuw invallen bij een ruime voorsprong van zijn nieuwe ploeg. Dit keer kwam hij in de 67e minuut in de ploeg en kon ook hij belangrijk zijn bij een goal. Met een heel slim overstapje stelde de Feyenoorder teamgenoot Danny Bakker in staat de vijfde treffer binnen te schieten.

Francesco Antonucci, Sondre Skogen (FC Volendam, Excelsior)
FC Volendam - Excelsior 0-2
Antonucci: Basisplaats, speelde 90 minuten
Skogen: Niet in actie

FC Volendam - Excelsior had de wedstrijd tussen Feyenoord-huurlingen Francesco Antonucci en Sondre Skogen kunnen zijn, maar laatstgenoemde zat negentig minuten op de bank. De Noor wacht nog op zijn eerste minuten namens Excelsior. Antonucci stond wel negentig minuten op het veld, maar zijn ploeg verloor met 0-2.

Luciano Narsingh (FC Twente)
PSV - FC Twente 3-0
Basisplaats, speelde 66 minuten
Luciano Narsingh stond bij FC Twente ook tegen PSV weer aan de aftrap, maar opnieuw kwam zijn ploeg niet tot scoren. Het ging vrij kansloos met 3-0 onderuit, waarna de Feyenoorder na 66 minuten werd gewisseld. Sinds de komst van Narsingh heeft Twente nog altijd (vier wedstrijden lang) geen enkele keer gescoord.

George Johnston (Wigan Athletic)
Swindon Town - Wigan Athletic 1-0
Ingevallen, speelde 2 minuten

Na zijn huurtransfer naar Wigan Athletic stond George Johnston de eerste twee wedstrijden direct aan de aftrap en speelde hij de volledige negentig minuten. Daar lijkt alweer verandering in gekomen. Afgelopen dinsdag zat hij op de bank tegen Swindon Town en viel hij pas in de 89ste minuut in. De zaterdag erop, thuis tegen AFC Wimbledon (2-3 nederlaag) kwam Johnston helemaal niet in actie.

Liam Kelly (Oxford United)
Doncaster Rovers - Oxford United 3-2
Ingevallen, speelde 12 minuten

Liam Kelly begon afgelopen zaterdag op de bank bij het competitieduel tegen Doncaster Rovers. Hij viel in de 78e minuut, maar kon niets meer veranderen aan de 3-2 achterstand. De dinsdag ervoor stond hij wel aan de aftrap van het EFL Trophy-duel tegen AFC Wimbledon. Oxford won met 3-1 en Kelly speelde 66 minuten mee.

Overig
De wedstrijden van Sparta (Wouter Burger), Willem II (Sven van Beek, Ian Smeulers), NAC Breda (Ramon Hendriks, Marouan Azarkan) werden door de sneeuwval afgelast. Ook Jordy Wehrmann kwam niet in actie; hij zat bij FC Luzern nog niet bij de wedstrijdselectie. FC Dordrecht (Naoufal Bannis, Bernardo Silva, Mikael Johnsen) komt maandagavond in actie, uit bij Jong FC Utrecht.

PSV Willem II Sven van Beek Dylan Vente Jordy Wehrmann FC Utrecht Marouan Azarkan Ramon Hendriks Naoufal Bannis Liam Kelly George Johnston Wouter Burger