''Als coach moet je nooit een groepsgesprek aangaan''

dinsdag 2 februari 2021 18:46 54.960 keer bekeken 224 reacties Pro Shots

De titelstrijd zou tussen PSV en Ajax moeten gaan en dus was het des te verrassender dat PSV met 3-1 van Feyenoord verloor afgelopen weekend. Analist Wim Kieft kon zijn ogen niet geloven. Helemaal na het conflict intern en de pijnlijke nederlaag tegen sc Heerenveen werd er meer verwacht van de Eindhovenaren.

"Hoe is het in godsnaam mogelijk dat je van dit Feyenoord verliest. Die lagen helemaal in puin, waren rijp voor de slacht en dan word je in de counter steeds zo kinderlijk weggespeeld. Daar begrijp ik helemaal niks van'', vertelt Kieft voor de camera van Veronica Inside. De meningen over het niveau zijn verdeeld. "Ik vond het ook helemaal geen goede wedstrijd."

Advocaat
Dick Advocaat kan wel rekenen op mooie woorden van Kieft. "Beter dan Dickie kun je ze niet hebben voor de camera, want hij geeft bijna altijd eerlijk antwoord. En als hij geen eerlijk antwoord wil geven zie je aan zijn hoofd dat het niet eerlijk is, want dan schaamt hij zich altijd een beetje. Dan komt er wat reuring, dat ze anders moeten trainen bij Feyenoord en dat ze meer met inspeelpassen moeten doen. Je moet ook wel even kijken naar de kwaliteit van je spelers."

Die reuring is inmiddels, voorlopig, achter de rug. "Dat heeft hij goed opgelost. Als coach moet je nooit een groepsgesprek aangaan. Niemand zegt er iets, want ze hebben altijd praatjes, maar als ze in een groep zitten dan zeggen ze het nooit. Dan moet je gewoon met je belangrijkste man gaan zitten."

Centrale verdedigers
"Ik vind ze alle drie niet goed. Ik vind dat er over die Senesi totaal overdreven en overspannen gedaan wordt over hoe goed hij is. Nou, hij dekt heel slecht en voetballend heeft hij een aardig linkerbeen en dat vinden we al snel heel wat, maar dat valt allemaal wel mee. Die Spajić heeft er een paar keer naastgezeten: dat hij instapt of dat hij met die bal gaat lopen en daar niks van terecht komt. Botteghin is ook gewoon een middelmatige verdediger die heel groot is, maar heel onhandig is aan de bal. Die kan ook niet met ruimte spelen. Dus als je er nou al zoveel hebt die niet met ruimtes kunnen spelen, dan ga je maar een beetje inzakken, dat lijkt me wel het handigste."

Aanval
Bryan Linssen mocht afgelopen weekend weer eens in de spits starten nadat Lucas Pratto en Nicolai Jørgensen dat in eerdere wedstrijden mochten doen. "Dat is ook een beetje willekeur bij Feyenoord. Jørgensen vond ik sinds de herstart goed spelen, echt goed spelen. Hij maakte weer een paar goals en in één keer was er weer een wedstrijd waarin hij niks meer zag. Hij heeft altijd dingen die ik nog nooit in mijn leven heb gehad. Of dan heeft hij weer wat aan zijn enkel."

"Maar goed, ze zijn alle drie niet overtuigend en omdat die Linssen verdedigend veel meer doet... en hij maakt die bal knap af. Het is wel een jongen die je het gunt, het is geen zeikerd. We weten allemaal wel dat hij eigenlijk van het niveau Vitesse is. Ga er maar aan staan. Dat vind ik ook met die Diemers, want ik dacht voor het seizoen 'van die twee word je niet beter', maar die Diemers doet het toch ook best behoorlijk? We moeten toch niet verwachten dat het een Toni Kroos is of zo? Hij maakt weer een goal en ik zie hem toch wel aardige dingen doen. Alleen: hij heeft geen diepte in zijn spel."

Feyenoord is als grote verliezer uit de maand januari gekomen. De Rotterdammers staan nog wel boven AZ, maar de koploper is uit zicht. "Ik vond het oprecht jammer dat Feyenoord afhaakte deze maand. Die club heeft zijn charme, uiteindelijk. En dan hoop je elke keer weer dat ze kunnen aanhaken en er bij kunnen blijven. Het is precies wat het is, het is kwaliteit", zo besluit Kieft.  

Gerelateerd nieuws
224 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 88 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75058 leden - Op dit moment zijn 679 mensen actief, waarvan 226 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved