''Natuurlijk zit morgen De Klassieker in je achterhoofd''

''Natuurlijk zit morgen De Klassieker in je achterhoofd''

Jens Toornstra kijkt voor de camera van ESPN terug op de wedstrijd tegen Sparta, bespreekt medespelers Lucas Pratto en Leroy Fer en kijkt vooruit naar de wedstrijd tegen PEC Zwolle en de andere wedstrijden die er op het programma staan in januari.

Over de wedstrijd tegen Sparta is de middenvelder redelijk te spreken. "Ik denk dat we als collectief goed verdedigd hebben. We hebben mogelijkheden gecreëerd. Ik denk wel dat we dat nog beter hadden moeten doen. Dan hadden we de wedstrijd eerder kunnen beslissen. Het belangrijkste zijn de drie punten in deze fase. Hier kunnen we op voortborduren."

Lucas Pratto speelde in de spits tegen Sparta. "Wel lekker op zich. Daarvoor hadden we al drie keer getraind en dan zie je dat hij op scherp staat: hij zoekt naar loopacties achter de verdediging en zo kwam hij ook een paar keer goed vrij. Helaas maakt hij 'm nu niet af, maar ik denk dat de loopacties al een goed teken zijn voor de komende wedstrijden." Met Leroy Fer achter zich kan Toornstra weer meer naar voren voetballen. "Ik denk dat Fer fysiek heel sterk is, zijn duels vaak wint en dat is lekker als je zo'n speler achter je hebt staan."

Morgen staat de wedstrijd tegen PEC Zwolle dus op het programma. "Vooral veel zin in, we hadden natuurlijk twee weken niet gespeeld en voor een voetballer is het het leukste om wedstrijden te spelen." Eerder dit seizoen wonnen de Rotterdammers eenvoudig met 0-2 van de Zwollenaren. "Er zijn genoeg wijzigingen in beide elftallen, dus ik weet niet of je dat echt kunt meenemen. Het is voor ons wel heel belangrijk dat we 'm winnen. Er komen nog een paar lastige, zware wedstrijden aan, daarom is het belangrijk om nu zoveel mogelijk punten te gaan behalen."

Zondag staat De Klassieker voor de deur en toch moet morgen de volledige focus op PEC Zwolle. "Dat is niet moeilijk. Morgen is de eerste wedstrijd die we gaan spelen. Natuurlijk zit het in je achterhoofd dat je zondag ook De Klassieker gaat spelen, maar ik denk dat iedereen wel begrijpt dat op dit moment morgen het belangste is." Het grote aantal wedstrijden in januari, onder andere tegen Ajax, PSV en AZ, vindt de middenvelder juist leuk. "Eigenlijk wel. De grote wedstrijden wil je graag spelen en dan kun je jezelf meten met de topploegen in Nederland. Dat zijn wel de leuke wedstrijden, ja."

Lees meer over
PSV Klassieker Jens Toornstra PEC Zwolle ajax Leroy Fer Lucas Pratto
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties