MATCHDAY! Feyenoord heeft Europese overwintering in eigen hand

MATCHDAY! Feyenoord heeft Europese overwintering in eigen hand

CSKA Moskou werd vooraf ingeschat als de zwaarste tegenstander in poule K van de Europa League. Het was dan ook verrassend dat Feyenoord de thuiswedstrijd met 3-1 wist te winnen. Door die overwinning doet Feyenoord weer helemaal mee om overwintering in Europa. De wedstrijd begint om 18:55 en is te zien op Fox Sports 2.

Feyenoord speelde in het verleden vier keer eerder tegen de Russen, met een winstpartij (uit, 0-1 in 1996), een gelijkspel (thuis, 1-1 in 1996) en een verliespartij (thuis, 1-3 in 2008) en dus de 3-1 overwinning van drie weken geleden. Alle vier de wedstrijden waren in het kader van de UEFA Cup/Europa League.

Een goed resultaat in een uitwedstrijd onder zware omstandigheden is natuurlijk niet vanzelfsprekend, aldus Dick Advocaat. ''Een goed resultaat uit bij CSKA? Ik kan het nu echt niet zeggen. Ik kijk donderdag naar het spelbeeld, dan weet je pas een antwoord op de vraag. We moeten net zo staan als thuis. Ze hebben toch angst voor Feyenoord, dat weet ik zeker.''

Jens Toornstra is een vraagteken, maar stapt wel in het vliegtuig naar Rusland. Bryan Linssen is ook van de partij. De aanvaller trainde afgelopen dagen volledig mee en is fit. ''Alle spelers die zondag speelden gaan mee naar Rusland. Spajic is terug en inzetbaar'', vertelt Advocaat. Tyrell Malacia, Leroy Fer, Luis Sinisterra, Sven van Beek, Robert Bozeník, Christian Conteh, Justin Bijlow en Ridgeciano Haps zullen sowieso niet spelen. Bijlow, Fer en Bozeník reizen wel mee voor morele ondersteuning. De technische staf is ook niet volledig, want John de Wolf zit thuis met griepklachten. De assistent-trainer verwacht er de volgende competitiewedstrijd weer bij te zijn.

De wedstrijd staat onder leiding van Kristo Tohver. De scheidsrechter is afkomstig uit Estland. Silver Koiv en Sten Klaasen zijn vanavond de assistenten. Juri Frischer is aangesteld als vierde official. In de groepsfase is geen VAR aanwezig.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Marsman; Nieuwkoop, Spajic, Senesi, Geertruida; Teixeira, Diemers, Kökçü; Berghuis, Jørgensen, Linssen.

[readmore=55801]

Lees meer over
Steven Berghuis Ridgeciano Haps Sven van Beek Bart Nieuwkoop Jens Toornstra Tyrell Malacia Luis Sinisterra Justin Bijlow Dick Advocaat Lutsharel Geertruida Leroy Fer Bryan Linssen Marcos Senesi Mark Diemers João Teixeira Uros Spajic Christian Conteh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties