''Het zou dom zijn om dat systeem overboord te gooien''

''Het zou dom zijn om dat systeem overboord te gooien''

Cor Pot was gisterenavond te gast in FC Rijnmond. De assistent-trainer bespreekt in het voetbalpraatprogramma onder meer de kritiek die er was op de speelwijze van Feyenoord. De spelersgroep en trainer Dick Advocaat hadden volgens de media een discussie over de manier waarop er druk moest worden gezet in thuiswedstrijden.

Pot geeft aan dat het intern allemaal wel meeviel en dat Advocaat duidelijk is geweest. "De speelwijze was helemaal geen discussie. Een paar spelers wilden wat eerder druk zetten. Maar Dick was heel duidelijk: Als je niet mee wil, ga je er uit. Heel simpel. Wij zijn geen balafpakkers, dus gaan niet al jagen bij de zestien van de tegenstander.''

"Dick heeft een traject uitgezet. We zijn niet voor niets van plek vijftien en naar plek drie gegaan. En waar had het geëindigd? Dat is gekomen door die ene speelwijze, waardoor we nog steeds niet hebben verloren. Dus het zou wel heel dom zijn om dat systeem overboord te gooien en naar voren druk te zetten. Wij moeten ruimte hebben. Jammer voor de mensen die kritiek hebben, maar Dick doet daar geen concessies in."

Toekomst
Pot reageert ook op de vraag of dit het laatste seizoen van Advocaat als trainer gaat worden. "Hij is al zo lang trainer en altijd op een hoog niveau. En nog zo fanatiek en inventief. Ik durf niet te zeggen dat hij definitief stopt, al denk ik het wel. Maar als hij mij weer vraagt, ga ik mee. Ik laat hem niet in de steek. Ik vind het geweldig om met hem te werken."

[readmore=55694]

Lees meer over
Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties