''Heel gek dat spelers een personal trainer nodig hebben''

''Heel gek dat spelers een personal trainer nodig hebben''

In de AD Voetbal podcast van deze maandag wordt vanzelfsprekend ook de prestatie van matchwinner Naoufal Bannis behandeld. Clubwatcher Mikos Gouka viel op dat Bannis verrassend reëel over zijn eigen situatie praatte. De jonge spits gaf na de wedstrijd aan dat hij veel aan zichzelf heeft gewerkt en daarbij een personal trainer heeft aangenomen. Dat laatste is merkwaardig, zo vinden de mannen van het Algemeen Dagblad.

Maarten Wijffels kaart aan dat er daarin wellicht een probleem zit binnen de club. "Hij is niet de eerste die zegt: 'ik was niet fit genoeg dus ik heb een personal trainer in de hand genomen en daarna is het beter gegaan'. Het blijft gek dat spelers dat roepen en dat dat blijkbaar niet op de club kan, maar dat een personal trainer dat moet doen." Etienne Verhoeff kan zich herinneren dat dat een aantal jaar geleden ook voor Stefan de Vrij en Ron Vlaar gold. "Zij waren de eersten die dat in het geheim gingen doen. Daar was Feyenoord toen niet blij mee. Daar hebben ze dus blijkbaar niet van geleerd."

Of het verwijt van Wijffels opgaat, hangt volgens Gouka af van wanneer Bannis besloot een personal trainer aan te nemen. Als dat nog dit seizoen was, kan dat ook door de coronasituatie op Varkenoord komen. "Onder 21 heeft een corona-uitbraak gehad, waardoor ze niet mee mochten trainen met het eerste elftal. Het heeft een tijd stilgelegen en nu mogen ze alleen in groepjes van vier trainen. Die wedstrijden liggen steeds stil en dan moet hij in één keer de overstap maken naar het eerste. Ik weet niet of het een recent verhaal is, of dat hij vorig seizoen al dacht dat hij fitter moest worden."

"Ik ben het wel met Maarten eens", vervolgt Gouka. "Je moet als club wel die faciliteiten voortdurend blijven bieden. Daar zijn volgens mij wel stappen in gezet op Varkenoord, om die spelers sterker te maken. Maar toch zoeken spelers het nog buiten hun club. Dat is best verrassend. Het verhaal van De Vrij is best lang geleden: hij moest zijn aanvoerdersband inleveren en moest 'normaal gaan doen'. Achteraf bleek dat hij er juist heel goede stappen mee had gezet. Blijkbaar is dat nog steeds niet opgelost bij Feyenoord."

Lees meer over
Naoufal Bannis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties