Berghuis mist penalty: ''Hij kan beter een rustige aanloop nemen''

vrijdag 23 oktober 2020 00:03 41.820 keer bekeken 174 reacties Pro Shots

Steven Berghuis kreeg al vroeg in de wedstrijd tegen Dinamo Zagreb de kans om Feyenoord op voorsprong te schieten. In de zevende minuut mocht hij het van elf meter proberen, maar hij miste. Volgens Theo Janssen ging het al mis bij de aanloop van de aanvoerder.

"Hij neemt zijn aanloop volle bak", zegt Janssen in de nabeschouwing van de eerste helft op RTL 7. "Dan ben je al verplicht om de bal vol te schieten. Je kunt hem niet meer rustig in het hoekje schieten. Hij heeft van tevoren al gekozen waar hij gaat schieten, dan kun je niet meer kiezen. Hij kan beter een rustige aanloop nemen, een hoekje kiezen en die bal daarin sturen."

Trainer Dick Advocaat neemt zijn aanvoerder niks kwalijk, zo vertelt hij na afloop van de wedstrijd. ''Een penalty is een penalty. Als je ze altijd neemt, dan kan je hem ook een keer missen. Hij heeft een goede trap en daarom neemt hij ze ook.''

Jørgensen
In de nabeschouwing gaat Janssen ook in op de spitspositie in de ploeg van Dick Advocaat. Volgens de analist moet Nicolai Jørgensen nu hij terug is van zijn blessure die rol weer gaan vervullen. "Ik zou Jørgensen zo snel mogelijk brengen en dan kijken hoe lang hij het volhoudt. Als hij zestig minuten kan spelen, dan is het zestig minuten. Dan kun je in ieder geval Linssen op zijn eigen positie zetten. Aan de linkerkant gebeurt ook niet veel met Mark Diemers."

Gerelateerd nieuws
174 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 76 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74449 leden - Op dit moment zijn 813 mensen actief, waarvan 256 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved