Blinker oppert linksback voor Oranje: ''Ik denk dan eerder aan Haps''

maandag 12 oktober 2020 13:12 50.630 keer bekeken 163 reacties Pro Shots

Regi Blinker vraagt zich af of Ridgeciano Haps niet beter in het systeem van Oranje past dan Daley Blind. Dat schrijft de voormalig Feyenoorder en drievoudig international bij zijn spelersbeoordelingen na de wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina in De Telegraaf. Ook snapt hij niet waarom Steven Berghuis pas zo laat in de wedstrijd het veld op mocht.

"Los van de voetballer Daley moet je je afvragen wat voor type linksback Oranje wil hebben als je met deze tactiek een wedstrijd begint", schrijft Blinker bij zijn beoordeling voor Daley Blind, die hij een 5,5 geeft. "Als je de opdracht aan je back geeft om heel ver naar voren te spelen, acties te maken en voorzetten te geven, denk ik in het Nederlandse voetbal eerder aan Ridgeciano Haps. Daley blijven we allemaal het liefst zien als een centrale verdediger die penetrerende passes geeft in de opbouw of die positioneel en tactisch altijd goed staat als er moet worden verdedigd. Als linksback bij Oranje komen zijn kwaliteiten minder naar voren."

Donyell Malen, die als rechtsbuiten speelde en zo Steven Berghuis op de bank hield, geeft Blinker een 5 voor zijn optreden tegen Bosnië. "In de eerste helft was hij te onzichtbaar. Eigenlijk was het jammer dat hij in deze rol en met deze tactiek op die plek was opgesteld. Iedereen zal toch wel hebben gezien dat het in die laatste 25 minuten met Steven Berghuis juist wel liep? Als er na twintig minuten nog geen voorzet is gekomen van jouw voet, moet er toch iets gebeuren."

In zijn beoordeling van spits Luuk de Jong (5,5), gaat Blinker daarop verder. "Je weet dat het wat statischer oogt als hij in de spits staat, maar dat mag van mij. Als de bal komt, dan moet hij er staan. Alleen duurde het zo lang voordat die aanvoer er was. Pas toen Steven Berghuis hem bediende, kon hij in de lucht gevaarlijk worden. Die kopbal was zijn beste actie. Als Luuk bij Sevilla in vorm is en je hebt in de Eredivisie met Berghuis de man met de beste statistieken en assists, lijkt het niet zo ingewikkeld. Maar we zagen het pas in de slotfase."

Gerelateerd nieuws
163 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 66 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74148 leden - Op dit moment zijn 813 mensen actief, waarvan 230 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved