''Ben bang dat Bozeník ook niet de spits voor de toekomst is''

maandag 28 september 2020 13:14 44.575 keer bekeken 144 reacties Pro Shots

De roep om Robert Bozeník werd steeds hoorbaarder toen Nicolai Jørgensen in de eerste wedstrijden van het seizoen geen potten wist te breken. Vlak voor aanvang raakte de Deen geblesseerd en mocht de Slowaakse reservespits inderdaad zijn opwachting gaan maken. Ook Bozeník maakte echter nog geen overtuigende indruk, zagen ook de mannen van de RTV Rijnmond Podcast. 

"Je hoopt dat Jørgensen eindelijk een jaar zonder blessures doorkomt. Het is een gebed zonder eind", begint Sinclair Bischop. Hij is kritisch op de Deense spits, die bijzonder belangrijk was in het kampioensjaar van Feyenoord, maar die vorm daarna nooit meer teruggevonden heeft. "Je moet je echt af gaan vragen of dit nog wel de spits is voor de toekomst van Feyenoord." Volgens Ruud van Os is die vraag al lang beantwoord. "Hij is niet de spits voor de toekomst van Feyenoord, maar ik ben bang dat Robert Bozeník dat ook niet is. Die kan niet zo goed voetballen. Ook Dick Advocaat vindt hem helemaal niks."

Bischop ziet dat ook, maar neemt het tegelijkertijd op voor de twintigjarige Feyenoorder. "Hij is nog jong en moet nog veel leren. Hij is ook bij Robin van Persie in de leer. Maar er zijn wel wat basisprincipes in het voetbal die je wel mag beheersen. Wat wel in zijn voordeel werkt, is dat hij zich een slag in de rondte werkt, op elke bal gaat en heel opportunistisch is. Zeker in de slotfase heb ik het idee dat hij een meerwaarde kan zijn. Maar als ze met deze spits moeten voetballen, zie je dat Feyenoord daar moeite mee heeft." 

Ook de transfervrij gehaalde Bryan Linssen heeft zijn stempel nog niet weten te drukken. "Hij heeft als nieuwkomer nog niet laten zien dat het een meerwaarde voor Feyenoord is. Dan kan ik me voorstellen dat het geduld een keer op is", vindt Bischop. Hij zou het snappen als Luciano Narsingh, die hem tegen ADO verving, de voorkeur zou krijgen. "Veel mensen zijn geen fan van de voetballer Narsingh. Ik ook niet, maar je ziet wel dat hij een meerwaarde voor het elftal heeft. Hij komt vaak in kansrijke positie, is snel en dreigend. Gisteren scoorde hij, vorige week had hij de winnende moeten scoren. Dan zou ik het snappen als de trainer hem eerder als linksbuiten ziet dan Bryan Linssen."

Gerelateerd nieuws
144 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 70 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74449 leden - Op dit moment zijn 896 mensen actief, waarvan 270 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved