Toornstra: ''In die zin behoor ik een beetje tot de risicogroep''

Toornstra: ''In die zin behoor ik een beetje tot de risicogroep''

Jens Toornstra is vanwege zijn astma extra op zijn hoede voor het coronavirus. "In die zin behoor ik een beetje tot de risicogroep", vertelt de middenvelder in het Algemeen Dagblad. "Het is best wel moeilijk om daar altijd mee bezig te zijn. Ik zit ook wel eens in een restaurant. Niet dat ik het opzoek – want er zijn natuurlijk maatregelen – maar het is niet dat ik de hele dag in mijn huis zit.''

Feyenoord is gisteren weer begonnen met trainen en daar keek Toornstra lang naar uit. De 31-jarige middenvelder kon zelfs niet wachten om te starten. "Ik heb in de vakantie gemerkt dat iedereen heel graag weer wilde beginnen en ook voor zichzelf bezig is geweest. En ik heb het idee dat we echt fit weer kunnen beginnen. Met de reeks die we vorig seizoen hebben neergezet, kan het best een mooi seizoen worden."

Berghuis
Steven Berghuis heeft drie dagen in het ziekenhuis gelegen vanwege een infectie aan de luchtwegen. De infectie was volgens de artsen niet gerelateerd aan corona, maar de klachten waren best zwaar voor de vleugelflitser. "Het was wel even schrikken. Ik kreeg koorts en begon ’s nachts heel erg te zweten. De tweede nacht kreeg ik heel erge steken in mijn borst en kon ik niet meer liggen."

"Toen ben ik naar het ziekenhuis gegaan'', vervolgt Berghuis in De Telegraaf. ''Daar hebben ze me helemaal onderzocht en vonden ze wat in mijn long. Ik ben onder narcose geweest voor een scopie. Ze moeten alles uitzoeken en niks uitsluiten en voordat het duidelijk was wat er aan de hand was, was het wel beangstigend Ik ben drie kilo kwijt en zit nog steeds aan de antibiotica. Ik heb een kuur voor drie weken gekregen. Dat doet wel wat met je lichaam.''

Lees meer over
Steven Berghuis Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties