Supporters massaal tegen wedstrijden op zondagavond

maandag 22 juni 2020 10:38 46.915 keer bekeken 228 reacties Pro Shots

Het grootste deel van de supporters in de Eredivisie is tegen het spelen van wedstrijden op zondagavond. Dat blijkt uit een enquête van Supporterscollectief Nederland die in enkele dagen door meer dan achtduizend fans is ingevuld.

Fox Sports is een groot voorstander van het spelen op zondagavond. Op deze manier kan het meerdere wedstrijden verspreid over het hele weekend uitzenden. In het afgelopen seizoen werden er al negen duels op zondagavond gespeeld, maar in het nieuwe seizoen moet zondag 20.00 een vaste speeltijd worden.

Dat meldt Voetbal International. Matthijs Keuning, voorzitter van het collectief, liet tegenover eerdergenoemd medium al weten dat daarmee een ‘grens wordt overschreden’. Liefst 82 procent van de Eredivisie-fans noemt het spelen op zondagavond een ‘zeer slecht’ tijdstip. Ruim de helft van de ondervraagden stelt zelfs dat de kans kleiner is dat zij hun seizoenkaart verlengen of een losse kaart kopen als er vast op dat tijdstip wordt gespeeld. 

Ook zou er in de nieuwe plannen van de Eredivisie geen ruimte meer zijn voor het duel dat op zaterdagavond om 19.45 begint. In de toekomst moeten er alleen nog twee duels beginnen om 18.30 én twee om 21.00. Dat is erg opvallend omdat juist uit een door de fans ingevulde vragenlijst blijkt dat de aftraptijd van 19.45 op zaterdagavond juist het meest populair is onder de fans (86 procent), samen met zondagmiddag 14.30 (92 procent). 

Gerelateerd nieuws
228 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 68 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74855 leden - Op dit moment zijn 1061 mensen actief, waarvan 277 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved