Supporters massaal tegen wedstrijden op zondagavond

Supporters massaal tegen wedstrijden op zondagavond

Het grootste deel van de supporters in de Eredivisie is tegen het spelen van wedstrijden op zondagavond. Dat blijkt uit een enquête van Supporterscollectief Nederland die in enkele dagen door meer dan achtduizend fans is ingevuld.

Fox Sports is een groot voorstander van het spelen op zondagavond. Op deze manier kan het meerdere wedstrijden verspreid over het hele weekend uitzenden. In het afgelopen seizoen werden er al negen duels op zondagavond gespeeld, maar in het nieuwe seizoen moet zondag 20.00 een vaste speeltijd worden.

Dat meldt Voetbal International. Matthijs Keuning, voorzitter van het collectief, liet tegenover eerdergenoemd medium al weten dat daarmee een ‘grens wordt overschreden’. Liefst 82 procent van de Eredivisie-fans noemt het spelen op zondagavond een ‘zeer slecht’ tijdstip. Ruim de helft van de ondervraagden stelt zelfs dat de kans kleiner is dat zij hun seizoenkaart verlengen of een losse kaart kopen als er vast op dat tijdstip wordt gespeeld.

Ook zou er in de nieuwe plannen van de Eredivisie geen ruimte meer zijn voor het duel dat op zaterdagavond om 19.45 begint. In de toekomst moeten er alleen nog twee duels beginnen om 18.30 én twee om 21.00. Dat is erg opvallend omdat juist uit een door de fans ingevulde vragenlijst blijkt dat de aftraptijd van 19.45 op zaterdagavond juist het meest populair is onder de fans (86 procent), samen met zondagmiddag 14.30 (92 procent).

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties