Advocaat kan zaterdag bijzondere mijlpaal bereiken

Advocaat kan zaterdag bijzondere mijlpaal bereiken

De wedstrijd van aanstaande zaterdag kan voor Dick Advocaat een mooie worden. De ervaren trainer staat voor een bijzondere mijlpaal.

Dit meldt het Algemeen Dagblad. De trainer, die sinds eind november aan het roer staat bij Feyenoord, kan de eerste trainer worden sinds Ernst Happel die ongeslagen blijft in zijn eerste 12 eredivisie-duels als coach van Feyenoord. Happel deed dat in het seizoen 1969-1970. Het record staat ook op naam van Happel, hij bleef in zijn eerste 31 duels ongeslagen.

''Ik keek als kleine jongen op tegen Ernst Happel, een grote meneer,'' glunderde Advocaat op de persconferentie in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. ''Hij was mijn eerste grote coach bij ADO. Ik vond het prachtig dat hij van ADO naar het grote Feyenoord ging. En nu zit ik hier zelf. Dat is wel leuk, toch?''

Daarnaast moeten Feyenoorders Leroy Fer en Eric Botteghin opletten zaterdagavond. Beiden spelers staan op scherp en moeten bij een eventuele gele kaart de kraker tegen PSV van volgende week aan zich voorbij laten gaan.

Lees meer over
PSV Eric Botteghin Fortuna Sittard Dick Advocaat Leroy Fer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties