Uiteenlopende emoties bij jeugd

De jeugdteams van Feyenoord hebben een zaterdag met gemengde gevoelens achter de rug. De A-junioren werden in Almere door FC Omniworld A1 verrassend uitgeschakeld in het bekertoernooi. A1 ging met 1-0 ten onder. Op Varkenoord veroverde B1 de koppositie na een 2-1 overwinning op AZ Alkmaar B1. Even verderop in Rotterdam Zuid wonnen de C-junioren de uitwedstrijd tegen hun leeftijdsgenoten van Spartaan’20 met 1-4.Coach Jean Paul van Gastel kwalificeerde het spel van zijn ploeg in Almere als inspiratieloos en slap. Te veel spelers aan Rotterdamse zijde bleven onder hun niveau, waardoor ze ook niet met hun individuele kwaliteiten het verschil konden maken.

Een doelpunt van Feyenoord bleef lang uit. Omniworld kwam tegen het einde van de tweede helft een keer gevaarlijk door en maakte prompt de enige treffer van het bekerduel: 1-0. Doordat het een knock-outronde betrof, is Feyenoord uitgeschakeld. ‘Jammer’, zei Van Gastel. ‘Want we willen elke prijs winnen die je kunt winnen ook daadwerkelijk pakken. Maar dit was zo’n wedstrijd die we zelfs na drie dagen doorvoetballen nog niet hadden gewonnen.’

Opstelling Feyenoord A1: Van der Post; Leerdam, Erkelens, Ramsteijn, Nelom (60’ Van Haaren); Machek (60’ Eekman), Isoufi, Clasie; Lagouireh, Fileccia en Cabral.

B1 VERSLAAT AZ MET 2-1 EN PAKT KOPPOSITIE

B1 heeft uitstekende zaken gedaan in de eredivisie voor B-junioren. De ploeg van trainer Cor Adriaanse won zelf met 2-1 van AZ Alkmaar en zag naaste concurrent PSV met 0-4 ten onder gaan tegen FC Twente/Heracles. Door deze uitslagen gaat Feyenoord alleen aan de leiding in de competitie.

Feyenoord had AZ heel de eerste helft onder controle. Achterin gaven de Rotterdammers geen kans weg en in aanvallend opzicht lieten de talenten zich meerdere malen zien. Zo raakte Tim Schoonheijm de paal en kwam ook Parez Karim in kansrijke positie. De aanvaller wachtte te lang en zag zo zijn kans voorbij gaan. Hierdoor bleven tijdens het eerste bedrijf doelpunten uit.

Om de defensie van AZ te slechten zette Feyenoord de tweede helft nog een tandje bij. Het tempo ging omhoog en ook de kansen kwamen. De plotselinge 0-1 voor AZ, na een foute pass van een Feyenoorder aan de rechterkant van het veld, was dan ook een grote domper voor Feyenoord.

Ondanks deze tegenslag bleef Feyenoord de aanval zoeken en kreeg hier uiteindelijk ook de beloning voor. ‘Grote complimenten voor de jongens dat ze zijn blijven geloven’, zei Adriaanse na de wedstrijd. De coach had Nygel Velder na ruim een uur uit een afgeslagen corner de gelijkmaker binnen zien schieten. Velder gaf even later ook de voorzet van waaruit Schoonheijm voor de 2-1 en dus de winnende treffer zorgde.

Opstelling Feyenoord B1:
Konijnenburg; Kruithof, Rutten, Van Huijgevoort, Martins Indi; Bouwmeester, Van den Engel, Jansen; Schoonheijm, Karim (65’ Rashid) en Velder.

C-JUNIOREN VERGETEN SCORE BIJ SPARTAAN’20 UIT TE BOUWEN: 1-4

De C-junioren hebben de uitwedstrijd tegen Spartaan’20 C1 met 1-4 gewonnen. In Rotterdam-Zuid had de score veel hoger op moeten lopen, maar steeds stond de keeper van Spartaan’20 een Feyenoord-treffer in de weg.

Na ruim een kartier was Anass Achahbar iedereen bij Spartaan’20 te slim af. Achahbar, die ditmaal als schaduwspits stond opgesteld, soleerde langs meerdere verdedigers en gaf bij het laatste zetje ook de keeper het nakijken: 0-1. Diezelfde keeper stond een ruimere voorsprong voor Feyenoord in de weg waardoor beide ploegen met 0-1 de rust ingingen.

Na de onderbreking behield Feyenoord het grote veldoverwicht en dwong voldoende kansen af om verder afstand te nemen. Dit lukte niet en Spartaan maakte hier dankbaar gebruik van. Een schot vanaf dertig meter eindigde onhoudbaar voor keeper Mitchel Snoek in de kruising: 1-1.

Het bracht Feyenoord niet van de wijs. Lucas Woudenberg ontsnapte tien minuten na rust aan zijn directe tegenstander maar ook hij stuitte op de doelman van Spartaan’20. Achahbar reageerde alert en schoot de rebound wel binnen: 1-2. Binnen het uur stonden ook de 1-3 en 1-4 op het bord, toen eerst Pieter Hofman, de kleinste man van het veld, bij de eerste paal een corner binnenkopte. Niet veel later legde de opgekomen Woudenberg de bal af op Kyle Ebecillo, die zorgde voor de 1-4 eindstand.

Opstelling Feyenoord C1: Snoek; Van Beek (64’ Jansen), Rekik, Kongolo, Ake (58’ Driebergen); Thong, Achahbar, Ebecillo; Boëtius (49’ Gómez Nieto), Breimer (46’ Hofman) en Woudenberg.