Jaaroverzicht 2019 (1): Feyenoord straft Ajax af in De Kuip

Jaaroverzicht 2019 (1): Feyenoord straft Ajax af in De Kuip

Het kalenderjaar 2019 zit er bijna op en dus is het tijd om terug te blikken. Voor Feyenoord was het vooral een hectisch jaar, met zowel hoogte- als dieptepunten. In dit eerste deel van het driedelige jaaroverzicht van FR12.nl komen de maanden januari, februari, maart en april aan bod. Daarin onder andere het vertrek van Giovanni van Bronckhorst, de historische 6-2 overwinning op Ajax, de aanstelling van Jaap Stam en het opstappen van Martin van Geel.

Januari

7 | Feyenoord werkt eerste training af van 2019
Feyenoord is begonnen aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. De Rotterdammers hebben de training op trainingscomplex 1908 hervat. Morgen vertrekt de selectie van Giovanni van Bronckhorst naar Spanje. Feyenoord is aanwezig van dinsdag 8 tot en met zondag 13 januari in het Zuid-Spaanse Marbella.

10 | Van Persie: "Een grote verandering die gaat plaatsvinden"
Robin van Persie is bezig aan zijn afscheidstournee van de Nederlandse velden. Na dit seizoen wordt alles anders voor hem. "Het is een grote verandering die gaat plaatsvinden in mijn leven. Alles gaat in sneltreinvaart verder, maar mijn leven stopt heel even."

11 | Borussia Dortmund in Marbella te sterk voor Feyenoord
Feyenoord heeft de oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund met 2-1 verloren. Na een doelpuntloze eerste helft was het na rust Dortmund dat de score opende. Al snel stonden de Duitsers met 2-0 voor, waarna Bart Nieuwkoop goed was voor de aansluitingstreffer.

Jaaroverzicht 2019 (1): Feyenoord straft Ajax af in De Kuip

12 | Feyenoord sluit trainingskamp af met overwinning
Feyenoord heeft het trainingskamp in Marbella met een overwinning afgesloten. De Rotterdammers waren met 4-2 te sterk voor 3. Bundesliga-club Karlsruher SC. Van Persie (2x), Sinisterra en El Hankouri (penalty) waren de doelpuntenmakers. Ridgeciano Haps deed voor het eerst sinds zijn lange blessure weer een helft mee.

14 | Renato Tapia op huurbasis naar Willem II
Renato Tapia vertrekt per direct op huurbasis naar Willem II. De 23-jarige middenvelder wordt voor de rest van het seizoen verhuurd aan de huidige nummer twaalf van de Eredivisie. Tapia heeft in De Kuip nog een contract tot 2020.

15 | Feyenoord en FC Dordrecht gaan samenwerken
Feyenoord gaat een officiële samenwerking aan met FC Dordrecht. Het is de bedoeling dat (jeugd)spelers die daar baat bij hebben tijdelijk bij de club uit de eerste divisie kunnen gaan spelen, om vervolgens sterker terug te keren bij Feyenoord.

16 | Mo El Hankouri vertrekt naar FC Groningen
Mo El Hankouri maakt dit seizoen op huurbasis af bij FC Groningen. De 21-jarige vleugelaanvaller, van wie het contract bij Feyenoord komende zomer afloopt, wordt door de Eredivisionist uit Groningen voor een half jaar gehuurd en tekent daar vervolgens een contract tot 2021.

17 | Mats Knoester per direct naar Heracles Almelo
Mats Knoester maakt per direct de overstap van Feyenoord naar Heracles Almelo. Beide clubs hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van de 20-jarige linksbenige verdediger. Knoester, die in De Kuip nog een contract had tot medio 2020, gaat in Almelo een meerjarig contract ondertekenen.

19 | Feyenoord begint tweede seizoenshelft met pijnlijke nederlaag
Feyenoord heeft de traditioneel lastige uitwedstrijd bij PEC Zwolle niet weten te winnen. Bij de nummer zestien van de Eredivisie ging de ploeg met 3-1 onderuit. Door een mooie vrije trap van Van Persie was het bij rust nog 1-1, maar in de tweede helft trok PEC Zwolle de wedstrijd naar zich toe.

Jaaroverzicht 2019 (1): Feyenoord straft Ajax af in De Kuip

20 | Feyenoord bevestigt lange afwezigheid Bijlow
Justin Bijlow heeft in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle van zaterdagavond een breuk opgelopen in zijn linkervoet. De doelman is daardoor naar verwachting minimaal twee maanden uitgeschakeld en mist dus onder meer de komende bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard en de Klassieker tegen Ajax van zondag.

23 | Feyenoord legt keeperstalent Tein Troost vast
Tein Troost heeft een meerjarig contract getekend. Het keeperstalent van Feyenoord Onder 17 zette woensdagmiddag, uitkijkend op het veld in De Kuip, zijn handtekening onder een overeenkomst die hem tot juli 2021 aan de club verbindt.

23 | Feyenoord naar halve finale TOTO KNVB Beker
Feyenoord heeft zich geplaatst voor de halve finale van de TOTO KNVB Beker. De Rotterdammers wonnen in De Kuip van Fortuna Sittard met 4-1 dankzij doelpunten van Robin van Persie (2x), Sven van Beek en Steven Berghuis. Zaterdagavond om 22:00 is de loting voor de halve finale.

Jaaroverzicht 2019 (1): Feyenoord straft Ajax af in De Kuip

24 | Giovanni van Bronckhorst kondigt vertrek aan
Giovanni van Bronckhorst stopt aan het einde van het seizoen als hoofdtrainer bij Feyenoord. Van Bronckhorst heeft de directie laten weten straks, na vier zeer succesvolle seizoenen, toe te zijn aan een nieuwe uitdaging buiten Feyenoord.

26 | Feyenoord loot Ajax in TOTO KNVB Beker
Feyenoord en Ajax ontmoeten elkaar in de halve finales van de KNVB-beker. De Klassieker, die zondag in competitieverband op het programma staat, vindt plaats op woensdag 27 februari. De Rotterdammers spelen een thuiswedstrijd. De finale in De Kuip wordt gespeeld op zondag 5 mei.

27 | Feyenoord straft Ajax af in De Kuip
Feyenoord heeft De Klassieker tegen Ajax ruim weten te winnen. De Rotterdammers scoorden maar liefst zes keer tegen de Amsterdammers. Robin van Persie was de grote man vandaag en wist twee keer te scoren. Invaller Yassin Ayoub bepaalde de eindstand op 6-2.

30 | Feyenoord bevestigt vertrek Jari Schuurman
Jari Schuurman maakt dit seizoen op huurbasis af bij FC Dordrecht en tekent daar vervolgens een contract tot 2022. De 21-jarige middenvelder, die dit seizoen deel uitmaakte van de selectie van Jong Feyenoord, had bij Feyenoord nog een verbintenis tot 2020.

31 | Feyenoord verhuurt Joël Zwarts aan FC Dordrecht
Joël Zwarts vertrekt op huurbasis naar FC Dordrecht. De 19-jarige aanvaller, die dit seizoen deel uitmaakt van de selectie van Jong Feyenoord, heeft bij Feyenoord nog een overeenkomst tot medio 2019 met een door de club te lichten optie voor nog een seizoen.

31 | Papierwerk afgerond: Cuco Martina is Feyenoorder
Feyenoord heeft zich per direct versterkt met Rhu-endly ‘Cuco’ Martina. De 29-jarige verdediger wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Everton. Feyenoord reageert hiermee snel op het wegvallen van Eric Botteghin, die afgelopen weekend tijdens de met 6-2 gewonnen Klassieker tegen Ajax geblesseerd raakte en de rest van het seizoen niet meer in actie kan komen.

Jaaroverzicht 2019 (1): Feyenoord straft Ajax af in De Kuip

Februari

3 | Slecht Feyenoord verliest van Excelsior
Feyenoord heeft de goede wedstrijd tegen Ajax geen passend vervolg kunnen geven. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst ging in het Van Donge & De Roo Stadion met 2-1 onderuit tegen Excelsior. Invaller Robin van der Meer maakte vlak voor tijd het winnende doelpunt.

5 | Keeper Joey Koorevaar tekent contract in De Kuip
Met Joey Koorevaar heeft Feyenoord opnieuw een talent uit de eigen jeugdopleiding aan zich gebonden. De zeventienjarige doelman, die dit seizoen uitkomt in Feyenoord Onder 19, ondertekende dinsdagmiddag in De Kuip een eerste profcontract dat hem tot juli 2021 aan de club verbindt. ‘Hier heb ik elf jaar lang hard voor gewerkt’, glunderde Koorevaar in een eerste reactie.

6 | Feyenoord bindt weer jeugdspeler: Hall zet handtekening
Denzel Hall heeft woensdag zijn handtekening gezet onder een eerste profcontract. De zeventienjarige rechtsback van Feyenoord Onder 19 ondertekende een verbintenis tot medio 2021. Feyenoord heeft daarmee wederom een jeugdspeler vastgelegd, nadat dinsdag doelman Joey Koorevaar al een meerjarig contract tekende.

8 | Advocaat zegt Feyenoord af: "Negatieve sfeer ontstaan"
Dick Advocaat gaat definitief niet de nieuwe trainer van Feyenoord worden. De 71-jarige trainer heeft de Rotterdams club een nee verkocht. Advocaat heeft volgens De Telegraaf en het Algemeen Dagblad via zijn zaakwaarnemer de club laten weten niet aan de klus in De Kuip te beginnen.

9 | Feyenoord in tweede helft ruim langs De Graafschap
Feyenoord heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen De Graafschap gewonnen. In de Kuip won de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst met 4-0. Tonny Vilhena, Calvin Verdonk, Jeremiah St. Juste en Jens Toornstra waren trefzeker.

Jaaroverzicht 2019 (1): Feyenoord straft Ajax af in De Kuip

13 | Advocaat: "Als je mijn carrière nakijkt, kan dat wel gebeuren"
De duidelijke 'nee' die Advocaat aan Feyenoord verkocht toen hij als opvolger van Giovanni Van Bronckhorst gevraagd werd is inmiddels afgezwakt, zo vertelt de 71-jarige trainer aan Veronica. "Dat was een momentopname. Het kwam een beetje verkeerd over."

17 | Feyenoord opnieuw onderuit in een uitwedstrijd
Feyenoord heeft in Groningen de zesde nederlaag van dit seizoen geleden. FC Groningen won met minimaal verschil door een ongelukkig eigen doelpunt van Sven van Beek: 1-0.

20 | FR12.nl feliciteert Willem van Hanegem met zijn 75e verjaardag
Willem van Hanegem viert vandaag, min of meer tegen zijn zin, zijn 75ste verjaardag. Willem staat niet graag in de belangstelling en heeft weinig met verjaardagen. Feyenoorders kunnen echter niet heen om het icoon dat hij is en zullen hem koesteren en nog vele verjaardagen in goede gezondheid toewensen.

24 | Feyenoord speelt met tien man gelijk tegen PSV
Feyenoord heeft een punt overgehouden aan het treffen met PSV. De topper bleef door goals van Nicolai Jørgensen en Hirving Lozano onbeslist: 1-1. Het team van Giovanni van Bronckhorst eindigde de wedstrijd tegen de koploper van de Eredivisie met tien man, wegens een rode kaart voor Sven van Beek.

Jaaroverzicht 2019 (1): Feyenoord straft Ajax af in De Kuip

25 | Burger 'superblij' met contract tot 2023
Wouter Burger heeft maandag zijn handtekening gezet onder een contract tot 2023. De vorige week achttien jaar geworden Feyenoorder had in december vorig jaar al overeenstemming bereikt met de club over de nieuwe verbintenis.

26 | Honderden supporters steunen Feyenoord tijdens training
Vanmiddag hebben honderden supporters van Feyenoord de selectie gesteund tijdens de besloten training. De Rotterdammers werkten in aanloop naar De Klassieker van morgen een training af op trainingscomplex 1908. Rond 15:00 uur op dinsdagmiddag meldden honderden supporters zich op De Buitendijk met veel vuurwerk en fakkels.

27 | Feyenoord uitgeschakeld in TOTO KNVB Beker
Het bekertoernooi zit erop voor Feyenoord. Ajax was woensdagavond in De Kuip met 0-3 te sterk voor het team van Giovanni van Bronckhorst, die daardoor geen afscheid meer zal kunnen nemen met een prijs.

Jaaroverzicht 2019 (1): Feyenoord straft Ajax af in De Kuip

Maart

1 | Droomparken nieuwe hoofdsponsor Feyenoord
Feyenoord speelt de komende twee seizoenen met Droomparken op het shirt. Doordat Qurrent met ingang van het nieuwe seizoen niet meer op de shirts van Feyenoord zal komen te staan, ontstond de ruimte om uit te kijken naar een nieuwe hoofdpartnerovereenkomst. Deze is nu dus met Droomparken gesloten

3 | Van Persie schiet Feyenoord langs FC Emmen
Feyenoord heeft een goede overwinning geboekt op FC Emmen. Robin van Persie was in De Kuip de grote man met drie doelpunten. Steven Berghuis bepaalde de eindstand met een schitterende vrije trap op 4-0.

Jaaroverzicht 2019 (1): Feyenoord straft Ajax af in De Kuip

4 | Stam: "Ik heb niet met Feyenoord gesproken"
Jaap Stam heeft niet gesproken met Feyenoord. De trainer geeft wel aan open te staan voor de Rotterdammers. Dit vertelt Stam in gesprek met De Stentor.

6 | Feyenoord bevestigt: Stam nieuwe trainer
Jaap Stam is definitief vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer van Feyenoord. De oud-speler van onder meer AC Milan en Manchester United gaat Giovanni van Bronckhorst deze zomer opvolgen. De 46-jarige Stam is nu nog trainer van PEC Zwolle, waar hij eind december John van 't Schip opvolgde. Daarvoor werkte hij bijna twee jaar bij Reading in het Championship, het tweede niveau in Engeland.

10 | Feyenoord morst opnieuw punten in een uitwedstrijd
Feyenoord streed in Arnhem voor drie heel belangrijke punten in de strijd om de derde plaats, maar moest het tegen nummer vijf Vitesse doen met een punt. Orkun Kökcü opende de score kort voor rust, maar snel na de pauze maakte Mohammed Dauda gelijk: 1-1.

11 | Kuyt gaat aankomend seizoen meelopen met Stam
De officiële invulling van de technische staf van Jaap Stam is nog niet bekend. De Rotterdammers gaan vanaf aankomend seizoen wel Dirk Kuyt meer betrekken bij het eerste elftal van Feyenoord.

12 | Principeakkoord: Feyenoord verlengt contract Kökcü tot 2023
Orkun Kökcü zet binnenkort zijn handtekening onder een nieuw contract. Feyenoord heeft met de achttienjarige aanvallende middenvelder een principeakkoord bereikt over een nieuwe verbintenis die hem tot 2023 aan de club verbindt. Het huidige contract van Kökcü loopt tot de zomer van 2020.

16 | Feyenoord levert wanprestatie en verliest van Willem II
Feyenoord heeft zaterdagavond een pijnlijke nederlaag geleden. Willem II was in De Kuip met 2-3 te sterk. Het team van Giovanni van Bronckhorst kwam twee keer op voorsprong, maar gaf die even vaak weer weg. Spits Alexander Isak velde in de 69e minuut het vonnis.

Jaaroverzicht 2019 (1): Feyenoord straft Ajax af in De Kuip

17 | Van Geel: "Ik gooi de handdoek niet in de ring"
Martin van Geel laat opnieuw weten niet aan een vertrek te denken bij Feyenoord. De technisch directeur ontvangt de laatste weken steeds meer kritiek, maar van opgeven is geen sprake.

17 | Landzaat en Van Gastel blijven bij Feyenoord
Giovanni van Bronckhorst vertrekt na dit seizoen bij Feyenoord. Jaap Stam gaat hem vanaf aankomende zomer opvolgen in De Kuip. Technisch directeur Martin van Geel geeft aan dat assistent trainers Danny Landzaat en Jean-Paul van Gastel ook volgend seizoen actief zijn in Rotterdam.

19 | Kökcü: "Ik wil basisspeler worden bij Feyenoord"
Orkun Kökçü heeft zich deze week gemeld bij Oranje onder 19 en spreekt daar over zijn toekomst. De middenvelder hoopt zo snel mogelijk op meer minuten bij Feyenoord en na een aantal goede seizoenen de stap te maken naar de top van Europa.

27 | Martin van Geel vertrekt einde seizoen
Martin van Geel vertrekt per 1 juli bij Feyenoord. De technisch directeur is in nauwe samenspraak met de overige directieleden tot de conclusie gekomen dat het beter voor hemzelf en voor Feyenoord is dat de wegen deze zomer scheiden. Dit na acht jaren waarin, mede door zijn inspanningen, na een periode van ‘droogte’ grote sportieve successen voor Feyenoord werden geboekt en de club weer financieel gezond werd gemaakt.

31 | Feyenoord verliest in slotseconde van FC Utrecht
Een doelpunt in de vierde minuut van de extra tijd heeft Feyenoord zondagmiddag de das omgedaan in Utrecht. Het team van Giovanni van Bronckhorst kwam nog terug van een 2-0 achterstand, maar moest het hoofd buigen na de 3-2 van Timo Letschert.

Jaaroverzicht 2019 (1): Feyenoord straft Ajax af in De Kuip

April

4 | Supporters laten van zich horen met vuurwerkactie
Door een straf voor het afsteken van vuurwerk moest vak S tijdens de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen leegblijven. Uit solidariteit kwamen ook veel supporters op andere vakken niet naar De Kuip. Toch lieten zij wel van zich horen, door tijdens de wedstrijd vuurwerk het stadion in te schieten.

Jaaroverzicht 2019 (1): Feyenoord straft Ajax af in De Kuip

4 | Feyenoord eenvoudig langs sc Heerenveen
Feyenoord heeft een einde gemaakt aan een reeks wedstrijden zonder overwinning op sc Heerenveen én een periode zonder zege in 2019. De Friezen werden donderdagavond in De Kuip met 3-0 verslagen door goals van Nicolai Jørgensen, Steven Berghuis en Tonny Vilhena.

7 | Feyenoord wint in Venlo en herovert plek drie
Feyenoord heeft voor het eerst in 2019 een uitwedstrijd weten te winnen. In Venlo werd VVV met 0-3 verslagen. De doelpunten kwamen op naam van Sam Larsson, Nicolai Jørgensen en Tyrell Malacia. Door de overwinning en het gelijkspel van AZ eerder deze speelronde, komt Feyenoord weer op de derde plek te staan.

Jaaroverzicht 2019 (1): Feyenoord straft Ajax af in De Kuip

9 | Feyenoord licht optie in contract Evora; Zwarts vertrekt
Feyenoord heeft de optie in het contract van Elber Evora gelicht. De 19-jarige doelman, die beschikte over een aflopende verbintenis, staat daardoor tot juli 2020 onder contract in De Kuip.

13 | Feyenoord met tien man langs Heracles Almelo
Feyenoord heeft uitstekende zaken gedaan in de Eredivisie. Heracles Almelo werd zaterdagavond in De Kuip met 2-1 verslagen door twee goals van Steven Berghuis. De buitenspeler verzorgde de openingstreffer voor rust en besliste het duel na de pauze vanaf de strafschopstip, toen Feyenoord nog maar met tien man stond. Nicolai Jørgensen moest na 65 minuten namelijk met een rode kaart inrukken.

Jaaroverzicht 2019 (1): Feyenoord straft Ajax af in De Kuip

19 | Van Bronckhorst: "Jordy is geen tweede aanvoerder meer"
Giovanni van Bronckhorst reageert op de situatie rondom Jordy Clasie. De Rotterdammers hebben de middenvelder afgelopen maandag een boete gegeven voor zijn gedrag in de wedstrijd tegen Heracles Almelo. Ook is Clasie geen tweede aanvoerder meer. Eric Botteghin heeft zijn plek overgenomen.

20 | Feyenoord steviger op plek drie na zege op AZ
Feyenoord heeft heel goede zaken gedaan in de strijd om de derde plaats. Directe concurrent AZ werd in De Kuip met 2-1 verslagen door goals van Tyrell Malacia en Robin van Persie. Daardoor is de voorsprong op de Alkmaarders nu zeven punten met nog drie competitiewedstrijden op het programma.

Jaaroverzicht 2019 (1): Feyenoord straft Ajax af in De Kuip

24 | Feyenoord stelt derde plek veilig in Breda
Feyenoord heeft zich woensdagavond verzekerd van plek drie in de eredivisie. Het gat met nummer vier is dankzij een overwinning op NAC Breda zeven punten. Met nog twee wedstrijden op het programma zijn de Rotterdammers niet meer in te halen voor de Alkmaarders.

Jaaroverzicht 2019 (1): Feyenoord straft Ajax af in De Kuip
Lees meer over
De Kuip PSV Willem II martin van geel Robin van Persie Giovanni van Bronckhorst Steven Berghuis Ridgeciano Haps Sven van Beek Bart Nieuwkoop Eric Botteghin Jens Toornstra Calvin Verdonk Tyrell Malacia Luis Sinisterra Justin Bijlow Vitesse FC Utrecht ajax FC Groningen sc Heerenveen De Graafschap Fortuna Sittard Jan de Jong Dirk Kuyt Dick Advocaat Willem van Hanegem Renato Tapia Denzel Hall Qurrent
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties