Van Persie: ''Een grote verandering die gaat plaatsvinden''

donderdag 10 januari 2019 05:34 120.790 keer bekeken 54 reacties Pro Shots

Robin van Persie is bezig aan zijn afscheidstournee van de Nederlandse velden. Na dit seizoen wordt alles anders voor hem. "Het is een grote verandering die gaat plaatsvinden in mijn leven. Alles gaat in sneltreinvaart verder, maar mijn leven stopt heel even."

Die verandering zal even wennen worden, zo vertelt de aanvaller aan De Telegraaf. "Het is niet niks voor mij. Het is een apart proces. Ik ben mijn hele leven niet anders gewend. Een vriend van me zei het van de week heel toepasselijk: ’Als je stopt met voetbal, is het een klein crisisje dat je beleeft.' Een andere vriend van me, Nemanja Vidic, met wie ik op vakantie was, had een heel wijze raad voor mij. Als voetballer heb je een teammanager die aangeeft hoe laat je ergens moet zijn en een trainer die van alles voor je bedenkt. Dat valt allemaal weg. Vidic zei tegen mij: ’Op het moment, dat je stopt, moet je de coach over je eigen leven worden.’ Dat is wel een gouden tip natuurlijk.”

Bang voor het befaamde zwarte gat is Van Persie niet. "Ik vind heel veel andere sporten leuk, zoals tafeltennis, voetvolley, bowlen, tennis, golf. Dat heb ik de afgelopen vijftien jaar allemaal wel gedaan op de momenten dat het kon, maar wel altijd met de handrem erop. Ik ben benieuwd hoe het zal zijn als ik die sporten volle bak kan doen. Als ik nu tennis, pak ik de ballen in de hoek niet, want ik wil niet het risico nemen dat ik net te ver ga. Straks kan ik die sporten zonder stress doen, zonder te hoeven denken aan de volgende wedstrijd.”

Op 3 februari is het zeventien jaar geleden dat Van Persie debuteerde op de Nederlandse velden (in een 5-0 overwinning in De Kuip tegen Roda JC). De tijden zijn sindsdien wel veranderd. "Wat ik heel leuk vind en waar ik eigenlijk geen rekening mee had gehouden, zijn de reacties van de mensen. Hoe ik word benaderd door supporters van andere clubs, bijvoorbeeld bij SC Heerenveen en FC Utrecht. In Engeland ben ik elf jaar lang bij elke uitwedstrijd uitgefloten en uitgescholden. Sinds ik terug ben, voelen de uitwedstrijden ergens ook nog wel comfortabel. Dat is heel mooi om mee te maken.”

Gerelateerd nieuws
54 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 17 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 67790 leden - Op dit moment zijn 765 mensen actief, waarvan 164 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved