Stam over krampgevallen: ''Ik schrik daar niet heel erg van''

Stam over krampgevallen: ''Ik schrik daar niet heel erg van''

De competitie is al drie weken onderweg, maar de selectie van Feyenoord oogt nog altijd niet helemaal fit. In de wedstrijd tegen FC Utrecht hadden veel spelers last van kramp. Trainer Jaap Stam legt uit dat dat geen verrassing is.

"Ik schrik daar niet heel erg van", reageert Stam op de persconferentie na afloop van de wedstrijd. "Als je de spelerslijst goed bekijkt, weet je dat we spelers hebben die in de voorgaande seizoenen heel weinig wedstrijden hebben gespeeld. Als je dan in één keer drie keer in de week heel veel minuten moet gaan maken, dan krijg je kramp."

"Het is gewoon zaak dat we ritme krijgen. We hebben een dubbel programma. Sommigen moeten veel voetballen en zijn dat niet gewend. Dan is het logisch dat de spieren op gaan treden en weerstand gaan bieden." De pijntjes zorgen wel dat Stam daar in zijn wisselbeleid rekening mee moet houden. "Je moet altijd kijken: wie moeten we wisselen? Wie is er het ergst aan toe? Dat is wel jammer, want als we meer ritme hebben en ze kunnen meer brengen, dan kun je meer resultaat krijgen."

Stam ontkent dat het iets te maken heeft met de manier van trainen. "Het is heel makkelijk voor een buitenstaander om te zeggen: 'ze hebben kramp, dus ze hebben niet goed getraind'. Je moet kijken naar waar de spelers vandaan komen, wat hun belasting is geweest de afgelopen jaren. Dat is niet omdat de methodieken van trainingen niet goed genoeg zijn. Daar zullen de zogenaamde specialisten wel weer op los gaan. Dat is heel makkelijk. Maar mensen weten ook dat spelers moeten wennen aan het vele minuten maken."

Lees meer over
FC Utrecht
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties