Tapia: ''Niet voor een paspoort, geld of transfervrije status''

Tapia: ''Niet voor een paspoort, geld of transfervrije status''

De afgelopen weken ging het in de media veel over Renato Tapia. Sjaak Troost wilde dat de middenvelder zou vertrekken, maar Tapia zelf wilde zijn contract uitzitten. De technisch directeur van Feyenoord reageerde door te zeggen dat hij zich 'niet in de maling laat nemen'.

"Nee, het was niet leuk", reageert Tapia op de transfersoap. "Maar tegelijkertijd deed het me ook niet veel. We hebben een gesprek gevoerd en afgesproken deze kwestie achter ons te laten. No hard feelings." In gesprek met Voetbal International geeft Tapia aan blij te zijn bij Feyenoord te blijven. "Het is mijn club. Ik hou van de club, de mensen en de supporters. Ik wil dus helemaal niet weg."

Tapia keerde deze zomer terug van een verhuurperiode bij Willem II, waar hij positief opviel. "Ik kreeg complimenten van mensen, alsof ze toen pas zagen dat ik kon voetballen. Ik was daar niet anders dan bij Feyenoord. Het verschil zat 'm gewoon in het feit dat ik nu wel wekelijks aan spelen toekwam."

Dat leverde Tapia een plek op in de Copa América-selectie van Peru. Het land bereikte de finale en de fanatieke coaching van de Feyenoorder viel op. "Ik weet wat ik een elftal kan brengen. Tijdens de Copa probeerde ik de ploeg te motiveren en zoiets valt dan ineens op doordat de camera's erbovenop staan. In Nederland ziet men dat niet, of wil men het niet zien. I don't care. Ik probeer hier net zo goed die rol op me te nemen. Ik wil dat de ploeg mij ziet als rustpunt, een gids op wie ze kunnen vertrouwen. Als iedereen in de stress zit, probeer ik de kalme factor te zijn. Ook in het veld. Daarom ben ik aan de bal net zo rustig als buiten het veld als persoon."

Tapia lijkt dus het komende seizoen gewoon bij Feyenoord te blijven spelen, al was er concrete interesse van Lokomotiv Moskou. "In het leven draait niet alles om geld. Zeker niet in dat van mij. De volgorde is geluk, familie en dan pas voetbal. Mijn vrouw en dochter voelen zich thuis in Rotterdam. We hebben er veel meegemaakt. Moeilijke tijden als ik niet speelde, maar ook fijne perioden. Voor je het weet, is het je thuis. Al die tijd hebben we een plan gehad en ik hou me daaraan vast. Dat plan is bij Feyenoord blijven. Niet voor een paspoort, geld of transfervrije status, zoals je overal hoort en leest, maar gewoon voor de familie."

Lees meer over
Willem II Renato Tapia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties