Sociaal-maatschappelijke samenwerking Feyenoord en Chelsea

maandag 11 maart 2019 10:31 52.160 keer bekeken 76 reacties Pro Shots Bron: Feyenoord.nl

Feyenoord en Chelsea gaan op sociaal-maatschappelijk gebied nauw samenwerken. Tijdens de opening van het fonkelnieuwe Clubhuis Feyenoord vonden woensdagmiddag de eerste gezamenlijke activiteiten plaats.

Coaches van beide clubs begeleidden kinderen tijdens speciale door Chelsea ontwikkelde ‘STEM’-lessen. STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Maths en is ontwikkeld in de Verenigde Staten. De methode is bedoeld om kinderen voor te bereiden op toekomstige beroepen, waarbij programmeren en techniek belangrijke bestandsdelen zullen zijn.

Club1908
Feyenoord neemt STEM op als belangrijk element in haar nieuwe onderwijsondersteunende programma Club1908, waar scholen in Rotterdam binnenkort gebruik van kunnen maken. Het is een goede manier om sport met programmeren te verbinden, omdat kinderen spelenderwijs leren.

‘Geweldig dat we op deze manier kennis kunnen uitwisselen en Rotterdamse kinderen kunnen laten profiteren van iets dat bij een andere club is ontwikkeld,’ zegt Ton Strooband, manager maatschappelijke zaken. Matt Mead, manager onderwijs van de Chelsea Foundation, was ook erg enthousiast. ‘Het was precies zoals ik had gehoopt. De lach op de gezichten van de leerlingen na het maken van een goal met de Sphero-robot is mooi om te zien en dat is waar we het voor doen.’

Samenwerking uitbreiden
Feyenoord en Chelsea zijn voornemens de samenwerking niet te beperken tot onderwijs alleen, maar uit te breiden naar andere sociaal-maatschappelijke activiteiten. Chelsea staat in Engeland bekend als een van de meest vooruitstrevende clubs op dit gebied.

Op 25 maart zullen Chelsea en Feyenoord de samenwerking en de eerste bevindingen presenteren tijdens de halfjaarlijkse conferentie van het European Football for Development Network (EFDN) in Londen, waar zo’n zeventig Europese clubs samenkomen om kennis uit te wisselen.

Ook onze eSporter Jimmy Donkers was aanwezig. Hij gaf de kinderen voorlichting over gamen en hoe belangrijk een gezonde leefstijl is bij gamen.

Gerelateerd nieuws
76 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 46 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 70453 leden - Op dit moment zijn 599 mensen actief, waarvan 203 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved