''De automatismen zijn nog niet volledig ingeslepen''

''De automatismen zijn nog niet volledig ingeslepen''

Feyenoord neemt het zondag op tegen Ajax in de ArenA. Volgens Angelos Charisteas zijn de Amsterdammers dit weekend de favoriet in De Klassieker. Volgens de oud-spits van beide clubs moeten de Rotterdammers nog stappen maken.

''Bij Feyenoord staat er een nieuw team. Ze doen het dit seizoen niet slecht, maar de automatismen zijn nog niet volledig ingeslepen,'' vertelt Charisteas in gesprek met ELF Voetbal. De Griek verwacht dat Van Persie gewoon op het middenveld gaat starten en Jørgensen in de spits.

''Dat is ook de beste positie van Robin. Ik vergelijk het met de rol van Dirk Kuyt van twee jaar geleden. Dirk was op tien erg belangrijk voor Feyenoord en zorgde er mede voor dat de club kampioen werd,'' vertelt Charisteas die in totaal 28 wedstrijden speelde in het shirt van Feyenoord.

De Klassieker brengt altijd iets extra's los bij de spelers. ''In de week vooraf vond ik het opvallend dat de Nederlandse jongens zoals Sneijder bij de buitenlanders benadrukten dat deze wedstrijd zo belangrijk was. In het shirt van Feyenoord was iemand als Van Hooijdonk degene die zich daarover boog.''

Charisteas zit na de winterstop in De Kuip om Feyenoord - Ajax te bekijken. ''Straks in januari tijdens de return in De Kuip zit ik op de tribune. De uitnodiging, die ik daarvoor kreeg, heb ik positief beantwoord.''

Lees meer over
De Kuip Robin van Persie Dirk Kuyt Van Persie
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties