Jong Oranje wint van Jong Oekraïne; Malacia bankzitter

Jong Oranje wint van Jong Oekraïne; Malacia bankzitter

Jong Oranje heeft de EK-kwalificatiereeks afgesloten met een 3-0 overwinning op Oekraïne. De ploeg van Erwin van de Looi wist al dat het Europese eindtoernooi niet meer haalbaar was. Dinsdag ontnam Nederland ook de hoop op deelname van de tegenstander.

Door de overwinning eindigt Jong Oranje als tweede in groep 4 van de EK-kwalificatie, een positie die Oekraïne voor het duel op de Vijverberg nog bezette. De ploeg had daarom nog hoop op een plek bij de beste nummers twee. Het moest daarom winnen van Nederland en hopen op gunstige uitslagen op de andere velden. Een goed resultaat in Doetinchem zat er echter geen moment in.

Jong Oranje, dat al wist dat een plek bij de beste nummers twee niet meer haalbaar was, nam net als vrijdag tegen Letland (0-3 winst) direct het initiatief en liet Oekraïne kansloos. Van de Looi had opnieuw gekozen voor een mix van ervaren spelers, die na deze kwalificatiereeks afscheid nemen, en aanstormende talenten. Tyrell Malacia zat de gehele wedstrijd op de bank.

Scoreverloop
21' | 1-0 | Kluivert
24' | 2-0 | Zivkovic
78' | 3-0 | Zivkovic

Opstelling Jong Oranje
Groothuizen, Floranus, Diks, Hoogma, Van Drongelen, Koopmeiners, Vlap (80. Kadioglu), Ramselaar, Kluivert (80. Idrissi), Zivkovic, Dilrosun (66. Malen).

Lees meer over
Tyrell Malacia Kevin Diks
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties