''Van Persie is een klasse apart, niet normaal gewoon''

''Van Persie is een klasse apart, niet normaal gewoon''

Feyenoord won gisteren in de slotfase van FC Utrecht met 1-0. De grote man aan de kant van de Rotterdammers was Robin van Persie. De spits speelde een uitstekende wedstrijd. Tegenstander Willem Janssen was onder de indruk van de 35-jarige Van Persie.

"Hij is nog zo waanzinnig goed. Van Persie is een klasse apart, niet normaal gewoon. Ik loop ook al heel wat jaren mee, maar deze man is heel moeilijk te bespelen. Hij is zo slim, laat je zo twijfelen. Zijn loopacties zijn bijna niet uit te leggen.''

''Ook in de duels gebruikt hij zijn lichaam goed,'' vervolgt Janssen in gesprek met De Telegraaf. ''Timo Letschert en ik zijn niet de kleinste spelers en wij verliezen achterin normaal weinig kopduels. Maar hij gaat het luchtduel zo aan, dat hij op het moment dat de bal valt net de juiste draai maakt in de lucht."

"Hij creëert dingen door de manier waarop hij beweegt en door de keuzes die hij maakt. Hij begint vaak tussen ons als centrale verdedigers in. Dan laat hij zich zakken uit de spits en moet je als verdediger een beslissing nemen. Als je instapt, laat je een gat achter je. En daar komen dan bij Feyenoord mannen als Berghuis of Toornstra in de ruimte."

Lees meer over
Robin van Persie Steven Berghuis Jens Toornstra Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties