Feyenoord krijgt als eerste club een eigen encyclopedie

vrijdag 20 juli 2018 13:46 71.595 keer bekeken 131 reacties Pro Shots

Feyenoord heeft er weer een unieke item bij. De Rotterdammers hebben als eerste club ter wereld een eigen encyclopedie. Schrijvers Jan Oudenaarden en Paul Groenendijk hebben gisteren tijdens de Open Dag hun gloednieuwe boek 'De F van Feyenoord' officieel gelanceerd.

De eerste clubencyclopedie ter wereld is sinds deze week te bestellen. "Het was een idee van de uitgever", vertelt schrijver Jan Oudenaarden in gesprek met RTV Rijnmond. "Hij vroeg ons: is er eigenlijk een encyclopedie? Nee, die was er niet." Nog niet, want de twee auteurs hapten meteen toe. "Natuurlijk konden wij die wel maken, we hebben een gigantische database."

De Q en X waren de moeilijkste letters voor de schrijvers. "Met die sponsornaam waren we heel blij", lacht auteur Paul Groenendijk. "Feyenoord zou wel wat creatiever spelers moeten aankopen. Met namen die beginnen met een Q of een X." De mooiste letter? "Dat is de M van Moulijn", zegt Oudenaarden. "Coen was in al die jaren mijn grote held."

"Ik heb veel tijd gestoken in de research van familiebanden tussen spelers, voor de Z van zwagers. Er zijn zoveel onderlinge banden. Je had bij Feyenoord bijvoorbeeld vroeger de drie broers Paauwe. Zij hadden een zus die getrouwd was met een speler. En zo gaat het maar door. Zo is Wim Jansen de zwager van Stanley Brard."

Gerelateerd nieuws
131 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 54 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 67134 leden - Op dit moment zijn 605 mensen actief, waarvan 215 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved