Clubwatcher verwacht drukke transferzomer voor Feyenoord

Clubwatcher verwacht drukke transferzomer voor Feyenoord

Feyenoord lijkt een drukke transferperiode voor de boeg te hebben. Dat denkt ook Feyenoordwatcher Arman Avsaroglu. Op de website van de NOS doorloopt hij de grootste vraagtekens in de huidige selectie van de Rotterdammers.

Te beginnen met Robin van Persie. "Na de laatste wedstrijd tegen Heerenveen gaat hij met de Rotterdamse leiding om de tafel zitten. Het is echt zijn beslissing. Bij Feyenoord hebben ze vanuit alle kanten duidelijk gemaakt dat ze dolgraag met hem door willen, maar de vraag is of Van Persie kan accepteren dat hij niet altijd meer het niveau kan halen dat hij gewend is."

Afgelopen winter had Feyenoord al de kans om Nicolai Jorgensen voor een flink bedrag te verkopen, maar zijn transfer naar Newcastle ketste af. "Voor Jorgensen hangt veel af van het WK met Denemarken. Hij heeft geen goede tweede seizoenshelft gespeeld, al gingen de laatste wedstrijden wel iets beter. De vraag is of de clubs nog steeds zo veel geld voor hem willen betalen."

Een vertrek van topscorer Steven Berghuis verwacht Avsaroglu niet. "Hij tekende deze zomer een meerjarig contract en heeft er pas één seizoen op zitten. Feyenoord wil hem absoluut niet kwijt en Berghuis heeft het naar zijn zin. Hij is voor Feyenoord een van de pijlers waar ze volgend seizoen op willen bouwen. Tegelijk kennen ze zijn ambities om het nog een keer in het buitenland te proberen, maar clubs zullen wel de absolute hoofdprijs moeten betalen."

Een vertrek van Tonny Vilhena lijkt volgens Avsaroglu 'zeker'. Ayoub, die deze zomer transfervrij over zal komen van FC Utrecht, lijkt dan een logische vervanger, maar volgens Avsaroglu niet. "Ayoub zal, zoals veel spelers, te maken krijgen met aanpassingsproblemen. Hij zal zijn wedstrijden wel meepakken, maar ik verwacht niet dat hij alles speelt. Bij Feyenoord verwachten ze dat Sofyan Amrabat een goede stap kan zetten, hij is qua spel meer een natuurlijke opvolger van Vilhena."

Tot slot de aanvoerder, Karim El Ahmadi. "El Ahmadi wil nog een keer een flinke klapper maken. Voor hem zal het de laatste kans zijn op een transfer en hij zal zich op het WK in de kijker willen spelen. Ze zullen hem niet graag kwijt willen, ook omdat hij niet veel zal opleveren. En met zijn ervaring kan hij nog steeds heel belangrijk zijn. Hij vertoont weinig tekenen van verzwakking."

Lees meer over
Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties