''Denk dat Van Persie goed snapt hoe de verhoudingen liggen''

''Denk dat Van Persie goed snapt hoe de verhoudingen liggen''

Robin van Persie wordt komende week gepresenteerd als nieuwe aanwinst van Feyenoord. De aanvaller keert daarmee terug bij de club waar hij zijn professionele loopbaan begon. Sjoerd Mossou, sportjournalist van het Algemeen Dagblad, kijkt uit naar de terugkeer van de 34-jarige Van Persie.

"Ik verbaas me wel over mensen die zich afvragen of hij nog wel wat kan toevoegen", zegt hij tegenover RTV Rijnmond. "Ik snap heel goed de scepsis over zijn fysiek, dat is ook terecht. Hoe veel minuten gaat hij maken? Kan hij twee wedstrijden in een week voetballen? Daar worden terecht vraagtekens bij gezet. Maar als voetballer. Kom op, dat is een ander kaliber."

De kans is groot dat Van Persie bij Feyenoord niet altijd in de basiself zal starten. "Van Persie is ook niet achterlijk. Die weet waar hij staat in zijn carrière en dat hij vijf maanden niet gevoetbald heeft. Het is een eerzuchtige jongen, dat wel. Maar bij Fenerbahçe heeft hij ook op de bank gezeten en bij Oranje is hij als wisselspeler er weer bijgehaald en heeft hij zich moeiteloos in die rol geschikt."

"Het is dus een aanname om te denken dat hij niet op de bank kan zitten", vervolgt Mossou. "Waarom zou hij in beginsel niet de tweede spits kunnen zijn bij Feyenoord? Daarna kijken ze het wel aan. Ik denk dat daar over gesproken is en dat Van Persie goed snapt hoe de verhoudingen liggen, mits het op een logische manier gaat."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties