Krabbendam: ''Deal Van Persie is in kannen en kruiken''

zaterdag 13 januari 2018 19:18 126.815 keer bekeken 187 reacties Pro Shots

Feyenoord heeft het trainingskamp Marbella afgesloten met een 2-1 overwinning op het Zwitserse FC Luzern. Overtuigend was het niet, maar dat was volgens Voetbal International-journalist Martijn Krabbendam ook niet gek. "Daarvoor was het trainingskamp te zwaar en de tegenstand te ondermaats", zegt hij op de site van zijn werkgever.

Het hoogtepunt van het trainingskamp was de zo goed als afgeronde transfer van Robin van Persie. "De deal is in kannen en kruiken. De keuring is geweest en de verwachting is dat Feyenoord hem begin volgende week presenteert, misschien dinsdag tijdens de nieuwjaarsreceptie."

Daarna is het vooral de vraag hoe snel hij klaar is om minuten te maken. "Zijn laatste wedstrijd was in augustus, maar hij heeft wel voor zichzelf getraind. De staf denkt dat hij fit is en gaat volgende week bepalen of dat ook betekent dat hij eventueel tegen Ajax al in kan vallen."

Trainer Giovanni van Bronckhorst is volgens Krabbendam erg blij met de terugkeer van de spits. "Hij mist nu een bepaalde ervaring in de kleedkamer. Hij denkt dat de komst van Van Persie een aantal spelers verder zal helpen." Ook in het veld is Van Persie volgens de clubwatcher een aanwinst. "Het is een kwaliteitsspeler, die zeker in de Eredivisie nog van waarde moet kunnen zijn. Bovendien zorgt hij voor wat extra concurrentie."

Krabbendam vermoedt dat Van Persie vooral als aanvallende middenvelder zal gaan spelen. "De positie van Jorgensen staat niet ter discussie. Hij maakt zijn doelpunten en is ook in het meevoetballen belangrijk voor Feyenoord. Maar op het middenveld mist Feyenoord een speler die doelpunten kan maken. Juist op die linie is die kwaliteit erbij noodzakelijk."

Vermeer

Ook rondom de positie onder de lat leverde het trainingskamp nieuws op. Van Bronckhorst heeft zijn beide keepers gisteravond laten weten dat er daar niks zal veranderen. Dat betekent dat Brad Jones Feyenoords eerste doelman zal blijven. Dit tot ongenoegen van Kenneth Vermeer.

"Bij Vermeer is dat hard aangekomen. Hij zal zich nu moeten afvragen of hij bij Feyenoord nog toekomst heeft." Van Bronckhorst heeft bij zijn beslissing volgens Krabbendam puur naar de kwaliteiten van de keepers gekeken. "Feyenoord heeft voor Vermeer een miljoen betaald, en hij is ook de keeper waar Feyenoord nog geld aan zou kunnen verdienen. Dat neemt Van Bronckhorst niet mee. Hij kiest de in zijn ogen meest stabiele keeper, en dat is Brad Jones."

Gerelateerd nieuws
187 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 67 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 65836 leden - Op dit moment zijn 937 mensen actief, waarvan 226 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2018 | All rights reserved