Stadion Feijenoord lijdt verlies van ruim miljoen euro

Stadion Feijenoord lijdt verlies van ruim miljoen euro

Stadion Feijenoord heeft in het seizoen 2016/2017 een flink verlies geleden. Het nettoresultaat van De Kuip laat een negatief saldo zien van ruim 1,175 miljoen euro. Vorig jaar was het verlies drieëenhalve ton.

Vooral de externe kosten en uitbesteed werk drukken met ruim 13 miljoen euro flink op de begroting. Alles bij elkaar wordt meer dan één miljoen euro opgesoupeerd door uitgaven aan de ontwikkeling van het nieuwe stadion voor Feyenoord.

“De cijfers zijn net als vorig jaar rood vanwege het feit dat we de voorbereidingskosten voor het nieuwe stadion in de winst- en verliesrekening hebben opgenomen”, zegt stadiondirecteur Jan van Merwijk tegenover het Algemeen Dagblad.

“Volgend boekjaar zullen deze voorbereidingskosten gedragen worden door de bv die voor het nieuwe stadion is opgericht en zal Stadion Feijenoord NV, conform begroting, zoals gebruikelijk in de jaren voorafgaand aan de stadionontwikkeling weer een positief bedrijfsresultaat boeken.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties