Vitesse boos op KNVB: ''Hoe moet ik dit uitleggen?''

Vitesse boos op KNVB: ''Hoe moet ik dit uitleggen?''

Vitesse is boos op de KNVB. De Arnhemse club staat begin augustus tegenover Feyenoord in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, die sinds dit jaar in het stadion van de kampioen wordt gespeeld. Vitesse mag slechts 1.200 supporters meenemen naar de wedstrijd, waar het grootste deel van de kaarten voor de thuisploeg is.

“De bizarre toezegging van slechts 1.200 kaarten voor onze supporters staat niet in verhouding tot het uitgangspunt om van deze neutrale wedstrijd een aantrekkelijk voetbalevenement te maken bij de start van het seizoen", zegt algemeen directeur Joost de Wit op de clubwebsite. "Met dit aantal voelen we ons een figurant in een evenement waar we met het winnen van de beker toch echt de hoofdrol hebben verdiend."

De Rotterdamse driehoek (burgemeester, politiechef en officier van justitie) zou tot het besluit zijn gekomen omdat de veiligheid niet gegarandeerd zou kunnen worden tijdens de vakantieperiode. "Onbegrijpelijk", zegt De Wit. "Onze supporters zijn een essentieel onderdeel van het spel; winnen doe je met z’n allen. Het voelt alsof je niet welkom bent op je eigen feest. Hoe moet ik dit uitleggen?"

Voor Feyenoord-supporters is er nog geen informatie bekend over de kaartverkoop. De club laat, via @VraagFeyenoord op Twitter, weten dat extra informatie nog volgt. “Maar de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal zit zeker niet inbegrepen bij een seizoenkaart”, aldus de club op het sociale netwerk.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties