Mossou over stadiondiscussie: ''Weet niet wat de waarheid is''

Mossou over stadiondiscussie: ''Weet niet wat de waarheid is''

Het stadion van Feyenoord is al jaren onderwerp van gesprek. De Rotterdamse club lijkt voor een compleet nieuw stadion te kiezen in plaats van renovatie van de huidige Kuip. Volgens Marcel van der Kraan, journalist en Feyenoord-volger van de Telegraaf, kan de club alleen vooruit wanneer er daadwerkelijk een nieuw stadion gebouwd wordt.

“Toen Martin van Geel (technisch directeur van Feyenoord, red.) bij Feyenoord begon zaten ze op een salarispost van tien miljoen euro per jaar. Ieder jaar ging dat met één miljoen euro omhoog. Komend jaar gaat dat waarschijnlijk naar zestien miljoen euro. Maar wat is dat in Nederland? Feyenoord ligt zo ver achter op Ajax en PSV, die hebben een salarispost van zo’n 26 miljoen euro.”

“Dan moet je als club kijken waar nog rek in zit”, vervolgt Van der Kraan in het Fox Sports-programma Natafelen. “Nergens zit nog rek in. Alle reclameborden, dure businessseats en skyboxen zijn uitverkocht. Het horeca-gedeelte kan niet meer groter. De club zit met de huidige Kuip gewoon aan zijn max.”

Sjoerd Moussou, journalist van het Algemeen Dagblad, is minder groot voorstander van een nieuw stadion. “Iedereen is het er over eens dat er iets moet gebeuren met de Kuip, maar hoe? Je kan er op zo veel manieren naar kijken, ik weet ook niet meer wat de waarheid is. De afgelopen tien jaren heb ik allemaal waarheden gehoord. Dit was de waarheid, dat was de waarheid, daar was nog een belang bij de bouwers en daar nog een bij de club. Het is een heel ondoorzichtige discussie geworden. Er is alleen nooit serieus naar het renoveren van de Kuip gekeken, dat is het verhaal.”

“Dat is niet waar”, breekt Van der Kraan in. “Ook renovatie is doorberekend. Die cijfers hebben ze en en zijn getoond. Ik vind de Kuip ook een fantastisch stadion, maar in 30 jaar heb ik twee kampioenschappen gezien. Feyenoord speelt eigenlijk nooit ergens om mee.”

Moussou: “Als het overduidelijk was dat een nieuw stadion veel meer zou opleveren en financieel dichtgetimmerd was in vergelijking met renovatie, dan waren die plannen er veel eerder doorgekomen. Ik zeg eerlijk dat ik niet meer weet wat de waarheid is, het is heel moeilijk. Het heeft wel veel te lang geduurd en te veel geld gekost.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties