Van Hanegem: ''Botteghin en Jones beste pionnen''

Van Hanegem: ''Botteghin en Jones beste pionnen''

Willem van Hanegem was gisteren zeer benieuwd hoe Feyenoord het eraf zou brengen zonder middenvelder Karim El Ahmadi. De Feyenoord-legende zag dat Tonny Vilhena de controlerende rol van de Marokkaan overnam, terwijl Dirk Kuyt en Jens Toornstra voor hem speelden op de middenlinie.

In de eerste helft lag het tempo te laag. ''Feyenoord speelde met de rechtsbenige Kuyt voor Kongolo, daarvoor Eljero Elia die ook rechtsbenig is. Aan de rechterkant speelt Steven Berghuis, die juist weer linksbenig is. Dat werkt nou eenmaal spelvertragend'', oordeelt Van Hanegem in het Algemeen Dagblad.

''Pas na rust, toen er meer beweging in Feyenoord zat, het aantal balcontacten per speler afnam en er ook nog eens spelers met loopacties in de rug van de verdedigers Roda JC doken, werd het minder voorspelbaar.'', aldus De Kromme, die twee uitblinkers aanwees. ''Bij Feyenoord waren Eric Botteghin en Brad Jones de beste pionnen. Als Jones zo keept, is er geen enkele reden om hem te vervangen door Vermeer.''

Lees meer over
Kenneth Vermeer Steven Berghuis Eric Botteghin Jens Toornstra Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties