'Feyenoord voert gesprekken over Atlantic League'

'Feyenoord voert gesprekken over Atlantic League'

Feyenoord is met acht andere voetbalclubs in gesprek over een zogenaamde Atlantic League. Althans, dat zegt Anders Hørsholt, directeur van FC Kopenhangen, vandaag tegenover het Deense Berlingske Tidende. Naast Feyenoord zouden ook Ajax en PSV tot de clubs behoren waar mee gesproken wordt.

Volgens de directeur van de Deense topclub zouden de gesprekken over een eigen, Noord-Atlantisch competitie, al maanden bezig zijn. Het gaat om een competitie met Ajax, PSV, Feyenoord, Anderlecht, Club Brugge, Celtic (Schotland), FC Kopenhagen, Malmö FF (Zweden) en Rosenborg (Noorwegen). Ook Rangers uit Glasgow en Bröndby uit Denemarken worden genoemd als clubs, maar vertegenwoordigers van die clubs nemen (nog) niet deel aan het overleg.

De mogelijke nieuwe competitie is een reactie op de komende veranderingen in de Champions League, waar de grote landen meer deelnemers zullen gaan leveren. “Als we nu niets doen, worden de grootste clubs van Europa groter en sterker, terwijl het steeds moeilijker wordt voor clubs als FC Kopenhagen om internationaal aan te sluiten”, zegt Hørsholt. “We moeten kijken naar internationale alternatieven. Het is nog te vroeg om te praten over specifieke modellen, maar de discussie over een grensoverschrijdende competities zijn gaande.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties