Rust voor Toornstra: ''Het liefst bij Oranje gezeten''

Rust voor Toornstra: ''Het liefst bij Oranje gezeten''

De spelers van Feyenoord die niet zijn opgeroepen voor een nationaal team genieten sinds vrijdag van een vrij weekend. Onder hen is Jens Toornstra, wiens naam de afgelopen week wel in verband werd gebracht met het Nederlands elftal. Bondscoach Danny Blind zei dat hij Toornstra in de gaten houdt. ‘Het liefst had ik er bij gezeten, dat lijkt me duidelijk, maar er zijn veel goede spelers op mijn positie. Dat ze me in de gaten houden zegt wel iets. Dan heb ik het toch wel goed gedaan,’ zegt Toornstra in gesprek met Feyenoord TV.

Vasthouden
Toornstra hield geen rekening met een uitverkiezing voor Oranje. ‘Ik ben eigenlijk vooral met Feyenoord bezig geweest. Daar heb ik al mijn energie in gestoken,’ zegt de man die als buitenspeler dit seizoen al drie keer scoorde. ‘Natuurlijk was het mooi geweest als ik was geselecteerd. (…) Je merkt dat je aan iets goeds bezig bent. Dat wil ik nu gewoon vasthouden. Mocht dat lukken, dan is de kans groter dat ik er de volgende keer wel bij zit.’

Batterij opladen
In alle acht competitiewedstrijden en beide Europa League-duels stond Toornstra in de basis. Het vrije weekend komt de aanvaller dan ook niet slecht uit. ‘We hebben in korte tijd veel wedstrijden gespeeld, met een hoge intensiteit. Een vrij weekend is af en toe wel lekker om de batterij weer even op te laden’, vertelt hij.

Drukke weken
Na de interlandperiode breken er voor Feyenoord opnieuw drukke weken aan, waarin de ploeg in negentien dagen zeven wedstrijden afwerkt. Onder meer een dubbele Europa League-ontmoeting en de Klassieker staan op het programma. Toornstra: ‘In je achterhoofd weet je natuurlijk welke wedstrijden gaan komen, maar wat we dit seizoen heel goed doen is het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Dat gaan we nu ook doen. We beginnen volgende week zondag met een uitwedstrijd tegen N.E.C. Als we die winnen, beginnen we met een goede uitgangspositie aan de wedstrijd tegen Ajax.’

Lees meer over
Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties