KNVB kijkt naar België en Portugal voor nieuwe opzet van profcompetities

KNVB kijkt naar België en Portugal voor nieuwe opzet van profcompetities

De KNVB gaat onderzoeken of de opzet van de Eredivisie, de Jupiler League en de KNVB Beker kan worden verbeterd. Daarvoor kijkt de voetbalbond naar landen als België en Portugal, waar de competitie de afgelopen jaren is opgesplitst in twee delen. Daardoor spelen teams van gelijke sterkte vaker tegen elkaar.

De Belgische Jupiler Pro League wordt bijvoorbeeld na dertien speelronden in drieën gedeeld, waarna het puntenaantal wordt gehalveerd. Vervolgens spelen de bovenste zes teams tegen elkaar om het kampioenschap en vindt iets daaronder een strijd plaats om Europees voetbal. Op die manier speelt iedere ploeg in de laatste maanden tegen een opponent van ongeveer gelijke sterkte.

De KNVB onderzoekt momenteel samen met de Eredivisie CV, de Jupiler League (CED), de spelersraad (CSR) en de trainers/coaches (CBV) hoe de nieuwe competitieopzet eruit moet komen te zien. In mei 2017 zal tijdens de Algemene Vergadering Betaald Voetbal een advies worden uitgebracht. Clubs mogen daarna hun stem uitbrengen. De wijzigingen zouden vanaf het seizoen 2018/19 kunnen worden doorgevoerd.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties