Been looft Smolov: ''Ik wist dat hij goed kon voetballen''

Been looft Smolov: ''Ik wist dat hij goed kon voetballen''

Als topscorer van de Russische competitie speelt Fedor Smolov aankomende weken op het EK met Rusland. De spits kwam in het seizoen 2010-2011 uit voor Feyenoord, maar speelde in Rotterdam een teleurstellend seizoen. Mario Been, destijds trainer van de Rotterdamse club, gebruikte de Rus nauwelijks maar zegt dat hij de kwaliteiten van de huidige spits van FK Krasnodar toen al zag.

"Ik zag heel veel in Smolov, maar het was alsof hij zich niet thuis voelde in Nederland”, zegt Been is gesprek met Soccernews. "Het was een heel rustige jongen, een dromer, die zich schikte in een rol op het tweede plan. Uiteindelijk gaf ik Luc Castaignos de voorkeur, want Smolov overtuigde mij er niet van dat hij wekelijks moest spelen. Maar ik wist dat hij goed kon voetballen.”

“Op de training en tijdens de paar wedstrijden waarin hij wél speelde, zag je dat hij enorm veel kwaliteit had”, vervolgt Been. “Dat hij nu topscorer van Rusland is, verbaast me niet, maar het is een heel grote prestatie. Ik zal hem tijdens het EK zeker in de gaten houden."

In 44 wedstrijden voor FK Krasnodar wist Smolov dit seizoen 24 keer te scoren en leverde hij dertien assists. Voor Feyenoord wist hij in veertien wedstrijden slechts één keer te scoren, in de wedstrijd tegen NAC Breda. Verder gaf hij dat seizoen twee assists.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties