Krabbendam: ''Advocaat heeft de carrière van Gio gered''

Krabbendam: ''Advocaat heeft de carrière van Gio gered''

Martijn Krabbendam vindt dat Giovanni van Bronckhorst ontzettend veel te danken heeft aan Dick Advocaat. Volgens de Feyenoord-watcher van Voetbal International heeft de adviseur die door de Rotterdamse club werd aangesteld na een periode van negen opeenvolgende wedstrijden zonder overwinning zelfs de trainersloopbaan van de jonge Van Bronckhorst gered. "Het is gebleken dat hij iemand nodig heeft die het klappen van de zweep kent. Hij heeft de carrière van Gio én het seizoen van Feyenoord gered," zegt Krabbendam in het praatprogramma FC Rijnmond.

Van Bronckhorst zelf noemde het vertrek van Colin Kazim-Richards één van de oorzaken van de negatieve reeks van Feyenoord. Daarna zou er volgens de coach onrust in het team zijn ontstaan. "Ik geloof er niks van," beweert de journalist in de voetbaltalkshow. "Kazim was een wisselspeler en iedereen hoopte dat hij weg zou gaan. Dan kan je in een selectie wel veel vriendjes hebben, maar spelers als Elia hebben een WK-finale gespeeld. Denk je dat zij in de war raken als Kazim naar Celtic gaat? Het is zoeken naar excuses."

"Ik kan het me echt niet voorstellen. Ook met Kazim hadden ze in deze serie gezeten, want hij heeft bijna nooit doelpunten gemaakt. Feyenoord moet blij zijn dat ze van hem af zijn. Ze hadden nooit een contract met hem moeten afsluiten en zeker niet voor twee jaar," concludeert Krabbendam bij de regionale zender. Ook de reacties van Kuyt op zijn wissel in het duel met FC Twente vond hij niet slim van de spits. "Dat had hij niet moeten doen als aanvoerder. Hij zet Gio hiermee voor het blok."

Volgens Krabbendam kan bekerwinst van Feyenoord in de finale tegen FC Utrecht het seizoen nog enigszins kleur geven. De derde plaats in de eredivisie lijkt inmiddels zo goed als zeker veiliggesteld te gaan worden, maar de watcher uit Maassluis is van mening dat er meer in had gezeten. "Als ze het seizoen gaan evalueren, dan sluit ik niet uit dat er mutaties gaan plaatsvinden. Of dat betekent dat Martin van Geel (technisch directeur, red.) vertrekt, dat is de vraag."

Tot slot liet de journalist ook zijn licht schijnen over de aanstelling van Richard Grootscholten als de nieuwe hoofd jeugdopleiding van Feyenoord. Hij volgt op Varkenoord Damiën Hertog op. "Ik vind het erg makkelijk. Hij is een bekende van Eric Gudde (algemeen directeur, red.) vanuit Excelsior Maassluis. Had verder gekeken en met een verrassende naam gekomen die de jeugdopleiding verder kan brengen," aldus Krabbendam.

Lees meer over
Dirk Kuyt Krabbendam Colin Kazim-Richards
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties